Bejött a papírforma, nyertek a vendégek

Bazsik Péter legénysége becsülettel küzdött az idősebbekből álló Dávid Kornél KA ellen.

A jobbára egy esztendővel idősebbekből álló, és egyébként is esélyesebbnek számító Dávid Kornél KA Aligators együttesét fogadta a DEAC U16/B csapata a Fiú Kadett Bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén.
Hazai kosarakkal kezdődött a találkozó, a debreceni pontok sorát Wladimir nyitotta meg. Az ellenfél magasabb és dinamikusabb játékosaival a mieink sok mozgással igyekezték felvenni a versenyt. Jól mentek a cívisek, Hámornyik hárompontosa már 10-6-os DEAC-vezetést jelentett.
A negyed végére átvette a vezetés a Dávid Kornél KA, s mivel az egyetemi gárda egyre többet hibázott, el is húztak a végére a vendégek (12-23).
A második játékrészben sem ízlett a mieinknek a vizitálók agresszív letámadása, nagyon sok labdát elpasszoltunk, amiből az ellenfél rendre kosarat szerzett. Ebben az etapban tovább nyílt az olló a két alakulat között (26-64).
A nagyszünet után percekig csak a Dávid Kornél KA tudott eredményesen kosárra dobni, a DEAC-osok addigra fizikálisan és fejben is elfáradtak. Mivel ebben a negyedben az addigi legkevesebb pontot szerezte a Debrecen, szám szerint kilencet, egyre inkább elúszni látszott a tisztes helytállás esélye (35-88).
Bő négy perccel a vége előtt a vendégek elérték a 100 pontot, ami jól mutatja erejüket az U15-ös csapatunkkal szemben. Bár nagy különbségű vereséget szenvedett a DEAC, a küzdőszellem mindenképpen dicsérendő a hazaiak részéről (47-115).

DEAC U16/B-Dávid Kornél KA U16 47-115 (12-23, 14-41, 9-24, 12-25)
DEAC: Fekete 10/3, Wladimir 3, Hámornyik 6/6, Kincses 8, Csécsei 6. Cserék: Zsoldos 10/6, Mátyus 4, Bulik -, Szűcs -, Győrvári -, Szilágyi -. Edző: Bazsik Péter.
Bazsik Péter: Ezúttal jobb mentalitással játszottunk az előző, zalaegerszegi mérkőzéshez képest. Az első negyed nagyjából rendben volt, de a második játékrésztől kezdve kijött a fizikális különbség. Láttunk jó dolgokat abból, amiket edzéseken gyakorolunk, de rengeteget hibázunk még mindig. Ennek köszönhetőek a ki nem kényszerített eladott labdák, nem a megfelelő helyekre mozgunk, védekezésben pedig nincs meg az egyéni felelősségvállalás.