Elkerülnék Lehel kürtjének csapását

Az ősi legenda szerint Lehel, mielőtt Bulcsúval együtt kivégezték volna, utolsó kívánságaként magához kérette elefántcsontból készült kürtjét, hogy megfújhassa azt. Ám amikor kezébe kapta, úgy homlokon vágta vele az ítéletet kimondó Konrád császárt, hogy az menten távozott az élők sorából.
Szerencsére ilyen véres ellentétről szó sincs a Lehel Kosársuli U16 és a DEAC Kosárlabda Akadémia U15/B között, de abban biztosak lehetünk, a két gárda játékosai mindent meg fognak tenni, hogy győztesen hagyják el a pályát szombaton 15 órától Jászberényben. Már csak azért is érdemes lesz megfeszülnie a csapatoknak a pontokért, mert a Fiú Kadett Bajnokság II. főtáblájának D csoportjában eddig még mindkét alakulat csak vesztesen hagyta el a játékteret.
A debreceniek mentségére legyen mondva, hogy ebben a pontvadászatban rendre egy évvel idősebbekből álló ellenfelekkel találkoznak, ezért nem ők számítanak az esélyeseknek.
Ahogyan azt a Bazsik Péter vezette szakmai stáb hangsúlyozni szokta a meccsek előtt, ezúttal is kulcsfontosságú lesz a mieink koncentráltsága, mennyire bírják fizikálisan felvenni a harcot a Lehellel, és mennyire hagyják magukat megzavarni az ellenfél letámadása esetén.