Ez most elég sima volt…

Az Alba Fehérvár/A csapatával akaszkodott össze pénteken délután a DEAC Kosárlabda Akadémia/B együttese a Fiú Kadett Országos Bajnokság rájátszásának azon szakaszában, melyet a 25-32. helyekért vívtak meg az gárdák.
Bazsik Péter debreceni fiai az utóbbi meccseken jó formát mutattak, így joggal számíthattak arra, hogy Fehérváron is terem babér a számukra.

Ehhez képest a hazaiak egy 7-0-s kezdést produkáltak, az első pontjainkat Csécsei Gergőnek köszönhettük, aztán ugyancsak az ő jóvoltából 9-7-re fel is zárkózott a DEAC. A negyed második részében Csécsei és Fekete Balázs tripláival már nagyon közel került az Albához a cívisváros, ám a vendéglátók két ponttal többet szereztek az első pihenőig.
A második etap kezdetén újabb hét pontot dobott zsinórban a Fehérvár, aztán Fekete majd Wladimir szólt közbe egy-egy kosárral. Itt nagyon meglépett a Fejér megyei alakulat, a nagyszünetre 47-30-cal vonulhattak a hazaiak.

A folytatásban Wladimir Mirkó vitte a hátán a csapatot, ám szinte egyedüli eredményessége nem sokat segített a DEAC-on, a játékrész végére már 69-42 volt az állás.
Az utolsó felvonásban ismét jobban játszott a Debrecen, szoros volt a negyed, de ezt is megnyerte két ponttal az Alba, így a vége elég jelentős különbségű hajdúsági vereség lett.

Alba Fehérvár/A-DEAC KA/B 86-57 (19-17, 28-15, 22-10, 17-15)
DEAC: Major 7/3, Hámornyik 2, Kincses 4, Fekete 13/6, Nagy D. 6. Csere: Csécsei 9/3, Wladimir 8, Mátyus 4, Csuja 4, Győrvári -, Bulik -. Edző: Bazsik Péter.

Bazsik Péter: Nagyon fizikális meccsen vagyunk túl, sajnos a festékből sok pontot kaptunk. A védekezésünk a mai napon nem működött, véleményem szerint ez volt a kulcsa a mérkőzésnek. A következő találkozóra ezt mindenképp szeretnénk kijavítani és hozzánk méltóan szeretnénk zárni a szezont.