Kellemes meglepetést okoztak

A DEAC KA U15-ös gárdája legyőzte a főként idősebbekkel felálló Megyeri Tigriseket.

Azt már a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság hétvégi első selejtezőköre előtt tudni lehetett, hogy a DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ös gárdája felkerült a főtáblára, ugyanis az Óbudai Kaszások együttese lemondta az újpesti tornán való részvételt.
A cívisvárosiak első mérkőzésén papírforma eredmény született, a szegediek jobbnak bizonyultak a DEAC-nál.
A második meccsen viszont nagyszerű teljesítményt nyújtottak Bazsik Péter tanítványai: az első két negyedben lesöpörték a Megyeri Tigriseket. A házigazdák a találkozó végére ugyan felzárkóztak, de így is 78-75-ös DEAC-siker született.

A hétfői pihenőnap után kedden tréningeztek újra a fiatalok, a gyakorlás előtt kértük meg Bazsik Péter vezetőedzőt, értékelje a hétvégén látottakat.
– A második mérkőzésen kellemesen meglepett a csapat, azt a meccset olyan elánnal kezdtük, amire még mi sem számítottunk, illetve sokkal összeszedettebbek voltunk, mint a Szeged ellen – fogalmazott a tréner. – Tegyük hozzá, óriási javulás nem történt a két mérkőzés között a részünkről, az első találkozón sem volt nagy baj a játékunkkal. Kiemelném, hogy a srácoknál az energia és a hajtás minden egyes edzésen maximális, sőt, olykor kétszáz százalékos! Ez mutatkozhatott meg a hétvégén a második meccsünkön, úgy álltunk hozzá, mintha nem is lett volna a lábakban és a karokban már egy mérkőzés – mondta Bazsik Péter, akinek Jávor Barna kollégájával egyetemben korlátozottak voltak a lehetőségei, ugyanis két ember hiányában tízen utaztak el a szombati tornára.

A debreceni U15-ösök legközelebbi tétmeccsük a most játszott bajnokság második selejtezőkörében lesz, október elején.
– Három hét múlva lesz a következő forduló, ott dől majd el, hogy az alsó- vagy a felső házban szerepelhetünk. A lényeg, hogy koncentrációban és pontosságban tudjunk addig javulni – jelentette ki az edző.
A DEAC KA U15-ös gárdája a jövő hétvégén edzőmeccset játszik, a Honvéd 2006-os korosztályának lesz a vendége.

Játékosunk, Fekete Balázs értékelése: