Kiélezett harcban, feszült meccset húzott be az U15-ös csapatunk

Az Alba Fehérvár U16/A csapatával csapott össze a DEAC Kosárlabda Akadémia B gárdája a Fiú Országos Kadett bajnokság 25-32. helyeiért zajló rájátszásában a Szent Efrém tornacsarnokban.
Alaposan belekezdtek a tizenöt éven aluli házigazdák, Fekete-Gál Csongor ponterős játékának vezérletével olykor tíznél is többel (18-14) vezettek az első öt percben. Hámornyik sem sokkal maradt le eredményességben társától, így termeltek rendesen a debreceniek. A végére magához tért a Fehérvár, így 22-17-es hazai előnnyel ért véget az első negyed.

A második etap elejére már Csécsei volt a legeredményesebb DEAC-os, miután sikeres büntetőket hajtott végre (28-19). A negyed felénél újra 12 pontos volt a házigazdák előnye, jól játszott az U15-ös csapatunk ebben a periódusban.

Ezt követően viszont megtorpantunk, és 33-31-re feljött az ellenfél. Három és fél perc volt hátra, amikor átvették a vezetést a fehérváriak, szorossá vált a találkozó, aminek nem örültünk, sőt szűk két minutummal a nagyszünet előtt már 33-39 volt az eredmény.
A vendégek 11-0-s futásának köszönhetően 33-44-gyel mehettek pihenőre a felek.

Mivel a második felvonást alaposan elrontotta a Debrecen, meg kellett próbálnia a felzárkózást a harmadik játékrészben. Hat perce ment a negyed, amikor Váróczy büntetőivel 47-52-re feljöttünk, majd egy remek támadó lepattanószerzés után, ugyancsak Váróczy révén, már 51-52 volt. Ezután újra Váróczy: triplájának köszönhetően 53-52 lett ide! Igazi ki-ki meccs kerekedett a találkozóból. Az utolsó másodpercekben Fekete triplája 62-59-es DEAC-előnyt hozott.
Az utolsó etapban próbált még koncentráltabb kosárlabdát bemutatni a hazai csapat, és szép lassan növelte előnyét az ugyancsak nagyot küzdő Fejér megyeiekkel. Alig három perc volt hátra, amikor hét ponttal, 79-72-re vezetett Bazsik Péter alakulata. Mátyus büntetői révén elértük a 81 pontot, de még mindig volt 2 perc 15 másodperc, nem dőlhettünk hátra…
Egy perc volt hátra, amikor 81-75-öt mutatott az eredményjelző, és a DEAC időt kért. Kiss közelijével közelebb férkőzött az Alba, nagyon kellett figyelnünk! Kincses kosara azonban eloszlatott minden kételyt (83-77), még két büntető pedig végképp egyértelművé tette a DEAC-sikert, 85-79.

DEAC U16/B-Alba Fehérvár U16 85-79 (22-17, 11-27, 29-15, 23-20)

DEAC: Major -, Váróczy 13/3, Fekete 16/10, Hámornyik 9/3, Fekete-Gál 12/3. Cserék: Csécsei 17/3, Mátyus 10, Kincses 6/6, Csuja -, Nagy 2, Zsoldos _. Edző: Bazsik Péter.

Bazsik Péter: Nagyon brusztos meccs volt, és látszott, hogy a csapat szíve a helyén van. A második negyedben megtorpantunk, de nem estünk pánikba, és nem ment el a mérkőzés. A félidőben elmondtam, hogy meg tudjuk fordítani a meccset, és csak pozitívumot láttam a szünet előtt. Sosem játszottunk még zóna ellen, de ezt is megoldottuk, és az emberfogással is felvettük a harcot. A második negyedben nem volt kellően stabil a védekezésünk, és nem tudtunk a gyors indításokra alapozni, de ez a harmadik játékrészre megváltozott. Jobb lett a védekezésünk, és nem hagytuk, hogy az ellenfél zónázzon, és sokkal többet járattuk a labdát. Szoros meccset játszottunk, le a kalappal az egész csapat előtt, büszke vagyok rájuk. Továbbra is tartom, hogy felmenő ágban vagyunk, és most a végjátékban sokkal higgadtabbak maradtunk, mint az ellenfél. Ez a szív diadala volt, de az ellenfél is nagyon hajtott. A győzelmet betegség miatt hiányzó másodedzőnknek, Jávor Barnának ajánljuk.