Kiválóan küzdöttek és nyertek U15-öseink

A Fiú Országos Kadett Bajnokságban szereplő együttesünk hazai pályán lépett fel szombaton délután a Szent Efrém Tornacsarnokban, az első találkozót U15-öseink, a DEAC KA/B vívta a Lehel Kosársulival.

Egy triplával és egy kétpontossal nyitott az ellenfél, ezt követően Csuja rázta meg magát és jóvoltából megszületett az első öt hazai pont is. Ismét a Lehel pillanatai jöttek, zsinórban újabb 5 pontot szerezve. A negyed második fele előbb a vendégeké volt, ám a DEAC remek hajrát vágott ki és 19-20-ra feljött az első pihenőre.

Jól indítottuk a második etapot, Major hármasa már a debreceniek előnyét jelentette. A negyed fele telt el, amikor 25-25 volt az állás, és időt kért a házigazda. Nagy küzdelem zajlott a parketten, fej-fej mellett haladtak a felek a pontok számát tekintve is, Zsoldos hárompontosa 31-29-es előnyt jelentett a DEAC-nak. A nagyszünetre minden kérdés nyitott volt, 36-36-tal mehettek pihenni a csapatok.

A fordulás után állva hagytuk a vendégeket, zsinórban hét pontot szerzett a cívisváros, különösen Zsoldos triplája volt szép! Ezután a Lehel is összekapta magát és közelebb férkőzött a hazaiakhoz.

A negyedik negyedben is a DEAC-os srácok vezettek, nyolc perccel a vége előtt 55-50-et mutatott az eredményjelző. A mieinknél főként Hámornyik, Major és Kincses volt ponterős, de az egész csapatot dicséret illeti a fegyelmezett és lelkes játékáért.
Három minutummal a vége előtt csupán két pont volt a hajdúságiak előnye, rendkívül izgalmasnak ígérkezett tehát a végjáték.
Két perc volt hátra, amikor két sikeres büntetővel egalizált a Lehel (60-60), a DEAC edzője, Bazsik Péter pedig időt kért.
58 másodperc volt hátra, amikor két büntetőhöz jutottunk, de egyiket sem dobtuk be. Pillanatokkal később egy óriási földharc után Major kaparintotta meg a labdát és megszerezte a vezetést, 62-60! Ezzel a hősiesen küzdő házigazdák megnyerték a találkozót.

DEAC KA/B-Lehel Kosársuli 62-60 19-20, 17-16, 16-10, 10-14)
DEAC: Major 17/9, Csuja 5/3, Papp 2, Kincses 10/9, Nagy 4.
Csere: Győrvári -, Bulik -, Hámornyik 14, Szűcs -, Mátyus 4, Zsoldos 6/3.
Edzők: Bazsik Péter, Jávor Barna

Bazsik Péter: Küzdelmes meccset játszottunk az elejétől kezdve, és a fizikai erényeken volt a hangsúly. Elég hamar beállt az ellenfél zónára, s az ellen még nem játszottunk, meg is szenvedtünk vele. Azt gondolom, sokkal jobban akartunk, mint az ellenfél, ez mutatkozott meg a végeredményben. Sok hibával játszottunk, de az, hogy ennyire akartunk és küzdöttünk – ellentétben az ottani mérkőzéssel -, meghozta a gyümölcsét.