Meggyőző játék, az U16/B is főtáblán!

A „kiskadettek” is kvalifikálták magukat az ország legjobb U16-os csapatai közé, miután a szezon első selejtezőjén két győzelmet szerezve a második helyen végeztek a pasaréti négyestornán.

Az U16-osokhoz hasonlóan Gál Balázs együttesének is a fővárosban volt jelenése a 2021-22-es szezon első megmérettetésén. A hajdúságiak számára már rögtön az első torna hatalmas téttel bírt, hiszen a négyes utolsó helyezettje biztosan a regionális bajnokságban folytathatta az évet, amit mindenképpen szerettek volna elkerülni akadémistáink.

A szombati napon rögtön egy sorsdöntőnek ígérkező mérkőzéssel kezdett a DEAC KA, hiszen előzetesen talán a körmendiek ellen kínálkozott a legnagyobb sansz a győzelemre. A találkozót ugyan a vasiak kezdték jobban, de hiába kerültek korán hátrányba Csécseiék, fegyelmezett kosárlabdát mutatva végig látótávolságon belül tudtak maradni. A fordulás után nagyon megnyomta a harmadik etapot a Gál-csapat, sikerült átvenniük a vezetést, melyet hatalmas küzdelemben sikerült is megtartaniuk a lefújásig.

Vasárnapi mérkőzések közül a házigazda következett először, akik már az első napon igazolták, hogy jóval előrébb járnak a selejtező többi részvevőjéhez képest. Az előző idény serdülő bajnoka hamar lezárta a mérkőzést, s végül nagyarányú győzelmet aratott. Egy rövid ebédszünet után következtek a pécsi akadémisták, akik ellen a csoport második helye, s ezzel a következő körre a kedvezőbb kiemelés volt a tét. Mintha kicserélték volna a cívisvárosiakat, a délelőtt tapasztalható bátortalan játéknak nyoma sem volt. A Szilágyi-Szeigl duó parádés játékának köszönhetően elképesztően hatékony volt a DEAC KA, mind a négy negyedet megnyerve végül tízpontos győzelmet arattak.

Körmendi Törpördögök – DEAC Kosárlabda Akadémia B 54-60 (18-13, 12-15, 14-21, 10-11)

DEAC KA: Makray 4, Csécsei 16, Sziegl 12/3, Wladimir 2, Szilágyi 13 csere: Hárskuti 7/3, Handari 6, Vántus, Szabó, Wágnwr, Szűcs.

Vasas Akadémia B – DEAC Kosárlabda Akadémia B 114-40 (22-5, 40-7, 31-17, 21-11)

DEAC KA: Sziegl 13/6, Bulik, Zsoldos, Hárskuti 1, Szilágyi 10 csere: Wágner 6, Vántus 3, Handari 5, Szabó 2, Győrvári, Szűcs.

DEAC Kosárlabda Akadémia B – NKA Pécs B 73-63 (19-15, 18-17, 22-18, 14-13)

DEAC KA: Vántus, Szeigl 23, , Zsoldos 7/3, Handari 4, Szilágyi 19 csere: Hárskuti 4/3, Wágner 8, Bulik 8/3,  Szabó, Győrvári, Szűcs.

Gál Balázs: Az elsődleges célunk az volt, hogy bejussunk a főtáblára, melyhez egy győzelmet minimum szereznünk kellett. Úgy alakult, hogy ez már az első napon sikerült is, hiszen rendkívül kiegyensúlyozott és koncentrált játékot mutattunk, a fordulás után sikerült átvennünk a vezetést, amit meg is tartottunk a végéig. A második nap egy nagyon jó erőkből álló, és rendkívül agresszív kosárlabdát játszó Vasassal találkoztunk, mely a játék egésze mellett lelkileg is nehéz volt számunkra. A mérkőzés hamar eldőlt, így igyekeztünk különböző részfeladatokat kitűzni magunk elé, de ezeket is csak ritkán tudtuk teljesíteni. A sorsolás úgy hozta, hogy egy rövid ebédszünet után máris kezdhettünk melegíteni, és az előzmények tudatában nem gondoltam volna, hogy ilyen mély mentális állapotból fel tudunk állni. A fiúk szerencsére rám cáfoltak, és nagyon jó egyéni teljesítményeknek is köszönhetően végül sikerült megszerezni a második győzelmünket is. Amellett, hogy szakmailag nagyon fontos volt a főtáblára jutás, a mutatott játék több, mint bíztató volt a jövőre nézve.