Nagy csatában gyűrték le az egrieket

Az Eger érkezett vasárnap délben a Szent Efrém tornacsarnokába a Fiú országos Bajnokság rájátszásának 25-32. helyekért vívott találkozóján, U15-ös csapatunk pedig kiválóan vette a hétvégi akadályt.
Csécsei kosarával indult a találkozó, majd ő alakította 8-2-re is az állást, azaz debreceni rohamokat láthattunk az első percekben. A negyed közepén már 11 ponttal vezetett a DEAC, sőt Schmiedt hármasával 23-6 volt az állás. Az első játékrészt 13 pontos előnnyel hozta le a házigazda.

A második negyedben is tartottuk az előnyt, hatékonyan kosaraztak a debreceniek. A nagyszünetre így 35-26-tal vonulhattak a csapatok.
A folytatásban is megtartotta 8-10 pontos előnyét a DEAC, vagyis az utóbbi idők jó formája kitartott vasárnap is. Az egriek összekapták magukat, így az utolsó negyednek csak négypontos előnnyel vághatott neki a Debrecen.
Csécsei továbbra is eredményesen játszott, öt perccel a vége előtt pedig Fekete-Gál triplája alakította 61-53-ra az eredményt. A hajrára ráerősített az Eger, 62-62 is volt az állás, azonban a DEAC bírta jobban erővel, és 71-66-ra megnyerte az összecsapást.

DEAC-Egri VSI KOK 71-66 (26-13, 9-13, 15-20, 21-20)

DEAC: Váróczy 5, Hámornyik 10/3, Fekete 18/9, Fekete-Gál 12/6, Cécsei 14. Cserék: Schmiedt 8/6, Major 2, Csuja -, Kincses -, Makray -, Wladimir -, Mátyus 2. Edző: Bazsik Péter.

Bazsik Péter: Hullámzó mérkőzésen vagyunk túl. Jól kezdtük az összecsapást, a védekezéssel megalapoztuk a támadásainkat is és jó ritmusú dobásokat vállaltunk. A második negyedtől nem voltunk elég stabilak az egy az egy elleni védekezésben és ezért az ellenfél visszatudott jönni a mérkőzésbe. Szerencsére a végén tudtunk váltani és ezzel megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak!