Nem borult a papírforma

A tizenöt esztendős fiataljaink számára komoly feladatot jelentett az idegenbeli meccs.

A Fiú Kadett Bajnokság II. főtábláján találkozott a Vasas Akadémia B csapata a debreceniek B alakulatával. Nem a DEAC Kosárlabda Akadémia volt a bajnoki esélyese, ugyanis a házigazda alakulat az első helyen várhatta a megmérettetést, míg a mieink egyelőre a második győzelmükre hajtanak a pontvadászat során.
Ehhez képest az első negyed nem tükrözött égbekiáltó különbséget, tíz ponttal mentek a hazaiak a játékrész végén. Az etap első felében Váróczy tartotta a lépést a vendégekkel, egymaga ötöt vállalt a 10 pontunkból.
A folytatásban tovább nőtt a különbség, Váróczy mellé Kincses is felzárkózott azonban eredményesség tekintetében.
A harmadik negyedben Mátyus Marcell vette hátára a DEAC-ot, de ezzel csupán – úgy ahogy – lőtávolon belül tartotta a gárdát.
A mieink által megnyert harmadik játékrészt követően ismét ráerősített a Vasas, amely végül megérdemelten nyerte meg a találkozót, az egyébként nem sokkal rosszul kosárlabdázó DEAC ellen.

Vasas Akadémia U16/B-DEAC Kosárlabda Akadémia U16/B 70-51 (20-10, 18-12, 11-14, 21-15)
DEAC: Hámyornyik 5, Váróczy 14/6, Zsoldos 5, Kincses 3, Fekete -. cserék: Mátyus 6, Wladimir 2, Schmiedt 8, Csuja 8/3, Nagy -. Edző: Bazsik Péter.

Bazsik Péter: Azt gondolom, hogy sikerült előre lépnünk. Nagyon hasznos fizikális meccset játszottunk, ez a mérkőzés is megmutatta, hogy jó úton haladunk. Sok mindent láttunk az edzésen gyakoroltakból, és úgy látom, hogy srácok kezdik megérteni, mit mért csinálunk. A szívünk a helyén volt, kevesebb hibával kell játszanunk a következő alkalommal.