Nem vallottak szégyent a fiúk

Az Országos Kadett Bajnokság alsóházában kezdte meg szereplését a DEAC Kosárlabda Akadémia fiú U15-ös csapata szombaton délután a Szent Efrém Iskola vadonatúj tornacsarnokában. A cívisvárosiak a Vasas Kosárlabda Akadémia gárdáját látták vendégül.

Bazsik Péter alakulata jól kezdte a találkozót, bár az elején a vendégek vezettek, Csécsei hárompontosa már a a DEAC-ot juttatta előnyhöz a negyed közepén. Az első szünetig 21-15-ös vezetést produkáltak a házigazdák.
Ennek ellentéte lett a második játékrész, ahol átvették az irányítást a fővárosiak, és rendkívül erős negyedet produkáltak (6-21).
A nagy szünet után sem lett jobb a meccs képe a DEAC szempontjából, és hiába Vladimir, illetve Csécsei eredményes játéka, tíz ponttal tovább növelték előnyüket az angyalföldiek.
A folytatásban Kincses is ponterős játékot hozott, többek között ezért sem nőtt tovább a különbség a csapatok között az utolsó negyed közepéig.
Az utolsó percek ugyan a debrecenieké voltak, ám a Vasas győzött 63-48-ra, de a játékban több biztató elemet is láthattunk.

DEAC KA U16/B-Vasas 48-63 (21-15, 6-21, 10-20, 11-7)
DEAC: Csécsei 10/6, Csuja 4, Vladimir 10, Mátyus 6, Fekete 7. Cserék: Kincses 11, Hámornyik, Szűcs, Győrvári, Szilágyi.
Edző: Bazsik Péter.

Bazsik Péter: Remekül kezdtünk, álomszerű volt az első negyed, a szünetig jól játszottunk. A második félidőben kijött rajtunk a fáradtság, és sok hibát vétettünk védekezésben, illetve támadásban is. Úgy vélem, egyre feljebb lépünk, mind inkább visszaköszön az, amit az edzéseken gyakorolunk. Folytatjuk tovább a munkát.