Remekül zárták az alapszakaszt

A Vásárhelyi Kosársuli együttesével csapott össze a DEAC U15-ös, a kadett bajnokság II. főtábláján szereplő együttese szombaton kora délután a Szent Efrém tornacsarnokában. A házigazdák legutóbb ugyancsak hazai környezetben játszottak és nyertek a Lehel ellen. Nem titkolt szándéka volt a vendéglátóknak, hogy a főtábla utolsó mérkőzésén újabb sikert könyvelhessenek el a sereghajtó Vásárhely ellen.

Ennek megfelelően is kezdték a meccset a debreceniek, az érezhető volt, hogy Bazsik Péter vezetőedző ezúttal is fegyelmezett kosárlabdát kért tanítványaitól. Remekül játszottak a DEAC-osok az első negyedben, tízpontos különbséggel nyerték meg ezt az etapot, úgy, hogy mindvégig dicséretesen védekeztek az adott tíz percben.

A második játékrész elején megrázta magát a Vásárhely, és szorosabbá tette az állást az egyébként eredményesen játszó Fekete-Gálék ellenében. Az utolsó percekben ismét a debreceniek voltak a hatékonyabbak, ennek köszönhetően 32-25-tel vonulhattak a nagyszünetre.
A fordulás után a már nem hagyott nyitott kérdést a DEAC KA/B, jó volt látni a hazai srácokat, hogy magabiztosan kosaraznak. A színek vitték a prímet a házigazdáknál, még pedig a sötétebb tónus: Fekete és Fekete-Gál termelték a pontokat.

Az utolsó negyedet a debreceni Nagy Dávid kosara nyitotta, rajta kívül is élt mindenki a parketten a DEAC-ban. Ezt a játékrészt 25-14-re, vagyis jelentősnek mondható fölénnyel nyertük, jutalomjátékként felfogva a mérkőzést.

DEAC-Vásárhelyi Kosársuli 70-48

DEAC: Major 8, Váróczy 8, Hámornyik 3, Fekete 9, Fekete-Gál 17/3. Cserék: Nagy D. 4, Kincses 5, Mátyus 4, Schmiedt 6, Csuja -, Zsoldos 3/3, Csécsei -. Edző: Bazsik Péter.
Bazsik Péter: Sikerült kontrollálni a meccset, kezünkben tartottuk a találkozót. Az elején nem voltunk jó pozícióban, de amint rendbe hoztuk a védekezésünket, rendben lett minden. Örülök, hogy így fejeztük be a főtáblát. A fiúk bebizonyították, hogy nem csak edzésen képesek a jó teljesítményre.