U15: a lényeg, hogy megfelelő ütemben fejlődjenek

A DEAC B kadett alakulatának edzője, Bazsik Péter tudja, van még mit javítaniuk a játékon.

Nem csupán az U16-os korosztály, hanem az egy évvel fiatalabb kosarasokból álló DEAC is eljutott a Fiú Országos Kadett Bajnokság legjobbjai közé, az U15-ös gárda a II. főtáblán szerepelhet ebben a szezonban. A debreceniek a főként idősebb játékosokból álló nyolc csapatos mezőnyben jelenleg a hetedikek. Az őszt Bazsik Péter vezetőedzővel értékeltük.

Mennyire lepte meg, hogy a gárda a szezon elején felkerült a II. főtáblára?
Bazsik Péter: Az volt az eredeti célkitűzésünk, hogy főtáblásak legyünk. Hiszen így tudunk olyan színvonalú mérkőzéseket játszani, amelyek révén folyamatosan fejlődhetünk. Azt nem tudtuk, mennyire reális elvárás ez a srácoktól, de természetesen nagyon örültünk, hogy sikerült elérni a főtáblán való szereplést.

Hogyan értékeli ezt a rendhagyónak mondható, járvánnyal terhelt fél évet?
Teljesen kiszámíthatatlan volt az elmúlt időszak. De örüljünk annak, hogy egyáltalán ennyi mérkőzést le tudtunk játszani, s folyamatosan zajlottak a bajnokság küzdelmei! Azt látom, hogy augusztus óta nagyon sokat lépett előre a csapat. Nyilván bőven van még hová fejlődnünk, olykor sok hibát vétünk a pályán, de ez is a folyamat része, jelenleg itt tart a társaság.

Mikor volt a legelégedettebb, és mikor a legkevésbé a csapattal?
A legkevésbé a Zalaegerszeg ellen voltam elégedett a látottakkal. Azon a meccsen is főként azért, mert nem láttam azt a motivációt a fiúkon, amely egyébként jellemzi őket. Hiányzott az igazi, százhúsz százalékos akarat, és ez nagyon nem tetszett. Nemrég a Vasas ellen például jól játszottunk idegenben, azzal a teljesítménnyel abszolút elégedett voltam. Illetve Hódmezővásárhelyen is jó produkciót nyújtottunk, ott úgy működött a védekezésünk és a támadásunk is, ahogyan mindig kellene.

Kiket szeretne kiemelni a teljesítményük alapján?
Nem vagyok híve annak, hogy egy-egy játékost kiemeljünk. A csapat érdekeit nézzük, és azt, hogy minél jobban fejlődjenek a játékosaink. Ha kiragadsz valakit, aki nagyon sokat lépett előre, az nem biztos, hogy a gárda összhangjának jót tesz.

Mik a terveik jövőre?
Az, hogy a megkezdett munkát be tudjuk fejezni a szezon végére, és megfelelő ütemben haladjunk, vagyis minél több elemet meg tudjunk tanítani a gyerekeknek. A cél, hogy ne csak edzésen működjenek a dolgok, hanem élesben, ellenféllel szemben is tudják alkalmazni a játékosaink.