U15: agresszíven és keményen játszottunk

A tabellán a harmadik pozíciót elfoglaló, és egy évvel idősebb kosarasokból álló MAFC/A együttese vendégeskedett a DEAC KA U15-ös gárdájánál az Országos Fiú Kadett Bajnokság II. főtáblájának D csoportjában. A 9. fordulóban lejátszott összecsapásnak a Szent Efrém tornacsarnoka adott otthont.
A vártnak megfelelően erőteljesebben kezdett a MAFC, ám a mieink is remekül tartották magukat, különösen Fekete-Gál hármasa volt szép. Szívósan küzdött a hazai gárda, két és fél perccel a vége előtt feljött 11-12-re. Nagyszerűen kapaszkodott együttesünk, az első negyed így szoros eredményt hozott (14-20).
A második játékrész elején kicsit nyílt az olló, mert az első percekben csak a vendégek szereztek pontot. Igaz, ők sem sokat, ez a negyed nem a látványos, kosárdús játékról szólt, bár a szünet előtt belelendültek a felek. Sajnos az utolsó pillanatban egy hármassal zárt a MAFC, így 21-39 lett az eredmény a nagyszünet előtt.
A harmadik etapot sem kezdtük a legjobban, egy 8-0-futást produkáltak a fővárosiak, mire betaláltunk, már elment öt perc a negyedből (23-49). Fekete jutott el nálunk 2+1 pontig, a többiek erejét jobbára felőrölte a védekezés, amit nem is művelt rosszul a DEAC (24-54).
Az utolsó játékrészben is nehezen indult be a pontgyártás mindkét fél részéről, inkább a küzdelem dominált a pályán. Tartottuk a lépést a MAFC-cal, de csodát nem várhattunk ebben a negyedben sem. Becsülettel küzdöttek a srácaink, de végül érvényre jutott a papírforma (36-77).

DEAC-MAFC/A 36-77 (14-20, 7-19, 3-15, 12-23)
DEAC: Fekete 9, Papp 6, Hámornyik 3/3, Nagy 1, Fekete-Gál 6. Cserék: Schmiedt 6, Csécsei 1, Zsoldos -, Csuja -, Mátyus 4, Győrvári -, Wladimir -. Edző: Bazsik Péter.
Bazsik Péter: Papírforma-eredmény született, de ahhoz képest, ahogyan a MAFC otthonában teljesítettünk, ahol közel száz pontot dobtak, ma rendben voltunk. Az első félidőben teljesen jól működtünk, sőt, a szezonban talán a legjobb első félidőnk volt ez. Energiában, agresszivitásban, keménységben felvettük a kesztyűt, hazai pályán így kellene mindig játszanunk. Nagyon örülök, hogy kijött a srácokból végre, amit folyamatosan láthatunk az edzéseken. A második félidőben sajnos kiütközött a különbség az ellenfél javára, értelemszerűen elfáradtunk, buta hibákat követtünk el, amit a MAFC megbüntetett.