U15: az első bajnoki jön a pihenő után

Az idei első megmérettetés vár a Fiú Kadett Bajnokságban a DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ös csapatára szombaton a Zalakerámia ZTE KK/A ellen hazai pályán. A listavezető zalaiak ellen 16 órától veszi fel a küzdelmet a Debrecen a Szent Efrém tornacsarnokában.
A téli pihenőt követő meccs előtt a születésnapját éppen ma ünneplő másodedzővel, Jávor Barnával beszélgettünk.
– Mindenkinek jót tett ez a szusszanásnyi szünet, mert elég sűrű volt a menetrendünk augusztus és december között. Úgy vélem, mindenki kellően frissen tért vissza a munkába. Nyár vége óta először én is meg tudtam látogatni a szüleimet, akik már nagyon hiányoztak nekem. Azonban jó volt visszatérni is a közegbe, és újra edzeni a srácokkal – fogalmazott a tréner, aki természetesen a holnapi mérkőzésre is kitért.
– Olyan összecsapás előtt állunk, amelyen ismét nem a végeredménnyel kell elsősorban foglalkoznunk. A héten új taktikai elemeket gyakoroltunk, azokat szeretnék viszontlátni majd “élesben”. Vannak megszabott fókuszpontok, kijelölt új feladatok, ahhoz igyekszünk tartani magunkat. Nyilván a ZTE a találkozó esélyese, mi a maximális energiát és küzdeni akarást, a magas intenzitást akarjuk a pályára vinni. Ha ezek meglesznek, akkor az esetleges hibák is beleférnek.