U15: Ismét a Kecskemét volt a jobb

Huszonnégy pontos vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ös együttese a Kecskeméti KA/B otthonában, így Bazsik Péter és Jávor Barna tanítványai a második főtábla D-csoportjának hetedik helyén telelhetnek.

Kifejezetten rosszul kezdődött az összecsapás kiemelt akadémiánk legfiatalabb generációja számára, az esélyesebb hazaiak egy 8-0-s futással indítottak. A kecskeméti rohamokat Csuja László hármasa állította meg, de csak ideiglenesen, az első negyed végén már tekintélyes hátrányban volt a DEAC. (20-8) A folytatásban sem sikerült közelebb kerülnie a vendéglátókhoz Fekete-Gál Csongoréknak, egyre inkább elléptek a piros-fehérek. A félidő végéhez 41-24-es kecskeméti előnnyel érkeztek el a felek.

A fordulás után állandósult a húsz pont körüli differencia, a remeklő Szemerédi Leventével nem tudtak mit kezdeni a hajdúságiak. Debreceni oldalon a már említett Fekete-Gál, valamint Kincses Milán igyekeztek kozmetikázni az álláson, de a harmadik negyed lefújásakor már eldőlni látszott a két pont sorsa. (57-37) A záró periódusra sorcserével próbálta felrázni övéit Bazsik Péter, azonban ez sem hozta meg az áttörést, így teljesen megérdemelt, 80-56-os Kecskemét-győzelem született.

Kecskeméti KA/B – DEAC Kosárlabda Akadémia U15 80-56 (20-8, 21-16, 16-13, 23-19)

DEAC KA U15: Kincses 10/6, Schmiedt 2, Csécsei -, Váróczy 5, Fekete-Gál 12.
Csere:
Csuja 9/3, Mátyus 9/3, Wladimir 3/3, Bulik, Nagy D. 2, Nagy K., Zsoldos.
Edzők
: Bazsik Péter, Jávor Barna