U15: vásárra vitték a bőrüket, és nyertek!

A Vásárhelyi Kosársuli U16/A gárdájával csapott össze pénteken este a DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ös alakulata az Országos Fiú Kadett Bajnokság II. főtábláján. A Hódmezővásárhelyen lezajlott találkozó valódi esélyesei előzetesen ugyan nem Bazsik Péter tanítványai voltak, de a debreceniek megmutatták, milyen a cívisvárosi virtus, és – főként az első három negyedben – meglepték jó és koncentrált játékukkal  ellenfelüket.
Különösen a szünetet megelőző és az azt követő játékrészt nyomták meg a DEAC-osok, és az egyaránt 21 találatig jutó Fekete-Gál Csongor, valamint Fekete Balázs hatékony teljesítményének is köszönhetően 13 ponttal megnyerték az összecsapást.
Gratulálunk a fiúknak, minden tiszteletet megérdemelnek a péntek esti játékukért!

Vásárhelyi Kosársuli U16/A-DEAC U16/B 72-85 (11-18, 12-23, 17-27, 32-17)
DEAC: Kincses 8, Fekete 21/9, Fekete-Gál 21, Hámornyik 18/3, Váróczy 6/6. Cserék: Schmiedt 3/3, Zsoldos -, Wladimir 2, Mátyus 2, Győrvári -, Bulik 2. Edző: Bazsik Péter.
Bazsik Péter: Összességben azt láttam, hogy sikerült végre a meccsre is átültetni azt, ami az edzéseken már remekül megy. Az egy-egy elleni védekezésben, illetve a csapat összvédekezésben is remekeltünk. Támadásban jól járattuk a labdát, és jó százalékkal használtuk ki a dobásainkat. Végig kontrollálni tudtuk a mérkőzést, most láthatták a srácok, hogy előbb-utóbb megtérül a hétről hétre elvégzett munka.