Vereséget hozott a zalai kirándulás

A Fiú Országos Kadett Bajnokság alapszakaszának II. főtáblájának 4. fordulójában rendezték meg vasárnap délelőtt a Zalakerámia ZTE KK U16-DEAC U16/B összecsapást. Az esélyek nem a debreceniek mellett szóltak a meccset megelőzően, hiszen a házigazdák alakulata egy évvel idősebbekből állt.
Várható volt, tehát, hogy kőkemény összecsapás vár Bazsik Péter csapatára, amely egy 7-22-es első negyedet produkált. Nem volt másként ez a szünet előtti etapban sem, sok hibával játszott a DEAC (24-6-ra nyerték a negyedet a zalaiak).
A pihenőt követően megváltozott a vendégek játéka, agresszívabb, erőteljesebb kosárlabdát kezdtek el játszani Csécseiék, így valamivel szorosabbá tették a találkozó végeredményét (82-41).

Zalakerámia ZTE KK U16/A-DEAC Kosárlabda Akadémia U16/B 82-41 (22-7, 24-6, 22-18, 14-10)
DEAC: Fekete 6, Vladimir 2,Győrvári -, Bulik -, Kincses 6. Cserék: Fekete-Gál 4, Hámornyik 9/6, Csécsei 12, Zsoldos -, Mátyus 2. Edző: Bazsik Péter.
Bazsik Péter: Két külön félidőre lehet bontani a mérkőzést. Az első félidőben nyújtottakra a kollégáimmal még keressük a választ. Enerváltan, ránk nem jellemző módon játszottunk. Nem találtuk a ritmust, rengeteg hibát vétettünk. A második félidőben ennek teljesen az ellenkezője történt a pályán és azon kívül is. Mindenki együtt élt a játékkal, sokkal dinamikusabbak és agresszívebbek lettünk. Megtaláltuk a helyes pozíciókat védekezésben és támadásban egyaránt. Sajnálom, hogy nem így kezdtük a mérkőzést, mert sokkal több volt benne! A második félidőben nyújtott játékunkra kell építenünk.