A hiányzók nélkül nem ment

Tartalékos összeállításban utazott Sopronba a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os csapata a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság főtáblájának első fordulójában. Tedi Bukov és Halmai Norbert együttese csak a második félidőben talált magára, de ez kevésnek bizonyult a sikerhez a hűség városában.

Két alapembere, Jankó Csaba és Makray Balázs nélkül indult útnak az ország másik végébe a DEAC Kosárlabda Akadémia kadettcsapata szombat délután, a Soproni Sportiskola elleni mérkőzésre. A viharfelhők a találkozó napján tovább gyülekeztek, hiszen a melegítés során Illés Gergely is jelezte edzői felé, hogy nem tudja vállalni a játékot, amivel tovább szűkültek a hajdúságiak bolgár mesterének rotációs lehetőségei.

Mindezek ellenére az összecsapás négy debreceni ponttal kezdődött, Czipka Milán és Debreczeni Olivér találataira azonban egy 8-0-s futással felelt a Sopron. Innentől egyértelműen a hazaiak diktálták a tempót, akik Monostori Karsa közelije után már 16-7-re vezettek. A második negyed is hasonló forgatókönyv alapján zajlott, a vendéglátók effektívebben támadtak, és rendre kihasználták a mieink hibáit, így 40-29-es állásnál fordultak a felek.

A hosszabb pihenő a debreceni alakulatnak kedvezett, kitisztultak a fejek, és a felzárkózást is megkezdték Czipka Milánék. Seszták Miklós kosara után először öt, (45-40), majd a 28. percben már csak három egység volt a differencia. (52-49) Egészen a negyedig negyed közepéig látótávolságon belül tudott maradni a DEAC, azonban ekkorra kijött szűk létszámból adódó a fáradtság a cívisvárosi fiatalokon, így végül a Sopron kilenc ponttal megnyerte a mérkőzést.

Soproni Sportiskola KA/A – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 67-58 (16-11, 24-18, 17-20, 10-9)

DEAC KA U16: Seszták 10, Balázsi-, Czipka 18/12, Debreczeni 8, Varga B. 15/3
Csere:
Szűcs 5/3, Zsíros 2, Szabó, Vitányi.
Vezetőedző:
Tedi Bukov
Másodedző:
Halmai Norbert

Tedi Bukov:- Borzalmasan nehéz mérkőzés volt, hiszen fontos, nehezen pótolható játékosaink hiányoztak. Az első félidőben tizennégy eladott labdánk volt, amit az ellenfelünk rendre meg is büntetett. A fordulás után ezen tudtunk javítani, redukáltuk az eladott labdáink számát, és tizenkilenc hárompontos-kísérletet hajtottunk végre az első húsz perc tizenegyével szemben. Sajnos a végére elfáradtunk, így nem tudtunk nyomást helyezni a Sopronra. Mindent egybevéve, úgy gondolom, hogy teljes kerettel reális esélyünk lett volna a győzelemre.