A vége sima lett, nyert az U16!

A DEAC Kosárlabda Akadémia/A csapata az U15-ösök után lépett pályára közvetlenül a Szent Efrém Tornacsarnokban szombat délután. A fiatalabbak már megadták az alaphangot, hiszen 62-60-ra legyőzték a Lehel Kosársulit. Az egy évvel idősebb debreceni együttes ezúttal a PVSK Nemzeti Akadémiát fogadta, és nem akart semmiképp lemaradni sikerességben a B-csapat mögött.

Tedi Bukov gárdája kellő önbizalommal kezdett, bár szívósan tapadt rá az ellenfél, így a negyedet csak három pont előnnyel sikerült hozniuk. A második felvonásban erőt demonstrált a DEAC, elsősorban Czipka Milán és Seszták Miklós eredményes játékának köszönhetően. Ebben a játékrészben elhúzott a Debrecen, érezhető volt, hogy nem forog komoly veszélyben a házigazdák sikere (39-28).

A harmadik negyed nem éppen a hajdúságiak szája íze szerint alakult, azt hat ponttal megnyerte a Pécs, ezzel zárkózván fel a mieink mögé (47-44). A végső etapban aztán teljes lerohanás következett, a Bukov-alakulat szinte megsemmisítette ellenfelét 20 pontot dobva, és mindössze négyet engedélyezve a vendégeknek.

Ezt hívják magabiztos győzelemnek!

DEAC-PVSK Nemzeti Akadémia 67-46 (20-17, 19-11, 8-14, 20-4)
DEAC: Jankó 9/3, Seszták 14, Tóth 7/3, Debreczeni 5, Varga 10.
Csere: Orosi 2, Szabó -, Major 1, Vitányi 2, Czipka 15, Szűcs 2, Makray -.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert

Tedi Bukov:- Nagyon fontos meccs volt, jól támadtunk, úgy gondolom, úgy kell kosárlabdáznunk, ahogy tettük, csak következetesebben. Úgy vélem, ennél jobban kell koncentrálnunk, de gratulálok a srácoknak!