Csapatként győzték le a London Elite gárdáját kadettjeink

Az EYBL-torna harmadik játéknapján a brit BC London Elite alakulatával mérkőzött meg a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A csapata. Bazsik Péter fiai nyolc pontos győzelmet arattak szombat este, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Jó ütemben kezdett a magyar együttes, Antal Erik triplája után már 10-2 állt az eredményjelzőn. Az etap második felében az Elite is megkezdte a pontgyártást, jól tartottak lépést a Debrecennel, felváltva estek a találatok, tíz perc játék után két pontos előnnyel várhatták mieink a folytatást. (20-18)

A következő periódust Hámornyik Ákos nyitotta közelijével, egymást kiszolgálva játszottak a srácok, az etap derekán Fekete Balázs kosarát követően már kilenc pontosra hízott a felek közötti differencia. (31-22) A szünet előtt Basquine és Midha eredményességével felzárkóztak a vendégek, Szilágyi Péter sikeres ziccerével válaszolt a britek akciójára, ezzel a dudaszó előtt kétszámjegyűre növelte fórjukat. (36-26) A fordulás után a vendégek magasabb fordulatszámra kapcsoltak, később a Laluska-Fekete duó szép játékkal gyarapította a hazaiak pontjait. (47-38) A negyed utolsó perceiben a londoniak három triplával egálra hozták a meccset. (47-47)

A záró felvonásban Fekete-Gál Csongor hármasával újfent akadémistáink vezettek, Hussain rögtön válaszolt is megmozdulására, majd újból betalált távolról kettes számú játékosunk. (53-49) A véghajrában jókor jött Fekete Balázs távolija, következő kísérlete viszont nem volt jó, de Laluska pontra váltotta a lepattanót. (62-55) Az utolsó másodpercekben remekül járatták a labdát a cívisvárosiak, majd Kincses Milán közelijével bebiztosította győzelmüket. (70-62) Folytatás vasárnap délután, a román BC CSU Sibiu ellen.

DEAC – BC London Elite 70-62 (20-18, 16-8, 11-21, 23-15)

DEAC: Fekete 20/12, Váróczy -, Kincses 6, Hámornyik 7, Laluska 22,

Csere: Fekete-Gál 8/6, Antal 5/3, Szilágyi 2, Csécsei -, Wladimir -, Mátyus -, Balai -.

Edzők: Bazsik Péter, Jávor Barna

BC London Elite: Midha 13/9, Pittman -, James 16, Istrefi 3/3, Basquine 18,

Csere: Tahan -, Hussain 8/3, Kuzmanovic 4.

Edző: Mauro Dinunzio

Bazsik Péter: -Mindenképpen a szív diadala volt a mai, végre olyan mentalitással játszottunk, hogy senki ne tudjon minket megállítani. Minden egyes mérkőzésen ilyen hozzáállással kellene játszanunk, a fiúk megmutatták, hogy képesek rá, magasra tették a mércét. A védekezésünk és a támadásunk is javult, úgy gondolom sikerült egy lépést tennünk abba az irányba, ahová el szeretnénk jutni. Gratulálok a srácoknak, óriási csapatmunka volt!

EYBL Debrecen 3.nap:

BC CSU Sibiu (RO) – BC Zadar (HR) 35-137

Stellazzurra Rome (IT) – BUBA Basketball (BG) 93-78

BC London Elite (UK) – Atomerőmű Paks (HU) 62-81

MBA Kecskemét (HU) – Vodno Skopje Suns (NMK) 92-53