DEAC-diadal a Sallai József Emléktornán

Második alkalommal került megrendezésre az NYKK és Sallai József családja által szervezett Sallai József Nemzetközi Fiú Utánpótlás Kosárlabda Emléktorna. Az eseményen a DEAC Kosárlabda Akadémia idén is részt vett, az U16-os csapat három győzelemmel biztosította magának az első helyet.

A három napos megmérettetésen a mieink mellett a Budapesti Honvéd SE, két MKOSZ által akkreditált kosárlabda akadémia: Szolnoki KA, Mercedes-Benz Gyár KA, valamint két első osztályú külföldi klub utánpótlás csapata, a PS Bihorul Oradea, és az MBA Prievidza, illetve két nyíregyházi gárda vett részt. A mérkőzéseket csak helyi játékvezetők vezették, akik többek között Sallai József egykori tanítványai, kosárlabdázói voltak.

A felkészülés végéhez közeledve kiváló lehetőség volt számunkra ez a torna, hogy felmérjük, hol is tartunk jelenleg. Szerencsés helyzetünk volt, ugyanis már az első napon a Prievidza ellen léptünk parkettre, akik nagyon intenzív kosárlabdát képviselve komoly ellenállást tanúsítottak. A torna legjobb meccsét is ellenük játszottuk, ami annak is betudható, hogy ott voltunk a leginkább kipihentek. – mondta Gál Balázs, az U16-os csapat vezetőedzője.

A második napon a Szolnokkal játszottak, ahol sikerült egy kicsit nagyobb arányú győzelmet aratniuk akadémistáinknak. Az utolsó összecsapást pedig a már jól ismert fővárosi alakulattal vívhatták meg.

-Másnap a Szolnok ellen megfelelően tudtuk gyakorolni azt a játékstílust, amit szeretnénk majd képviselni. Végül pedig a Budapesti Honvéddal kerültünk szembe, akik szerintem az egyik legerősebb csapatnak számítanak a korosztályban, így egy egészen intenzív összecsapás alakult ki belőle: fej-fej mellett haladtunk, de szerencsére sikerült győzedelmeskednünk, ami köszönhető a néhány egészen különleges egyéni teljesítménynek. Ez a három meccs nagyon hasznos volt, arra mutatott egy picit rá, hogy jó az irány, de a részleteket még pontosítanunk kell és bizonyos játékelemekre rá kell feküdnünk. – zárta mondandóját a tréner.

A hajdúságiak kiváló teljesítményét a szervezők különdíjakkal is jutalmazták:

Fekete-Gál Csongort a torna MVP-jének választották, Váróczy Gergő a csapat legjobbja díjat zsebelte be,  míg Gál Balázs a torna legjobb edzőjeként utazhatott haza.

Eredmények:

MBA Prievidza (SVK) – DEAC KA U16 90-100 (21-20, 30-22, 11-34, 28-24)

Szolnoki KA – DEAC KA U16 59-106 (9-34, 14-23, 26-28, 10-21)

Budapesti Honvéd SE – DEAC KA U16 82-98 (28-36, 24-24, 14-23, 16-15)

DEAC KA vezetőedző: Gál Balázs, Másodedző: Szendrei József