Edzőmérkőzéssel hangoltak a szezonra

A DEAC Kosárlabda Akadémia alakulatai hazai pályán játszottak felkészülési mérkőzést a szeptemberi rajt előtt. Az U15-ös fiúk a Szolnoki KA gárdájával, míg az U16-os alakulat a Nyíregyházi Sportcentrum fiaival mérte össze tudását.

Augusztus elején indult az alapozás, akadémistáink napi két edzéssel és edzőtáborral töltötték a hónap első felét, a hónap harmadik hetében pedig edzőmérkőzésen alkalmazhatták az eddig tanult elemeket.

Az első két hét munkájára nagyon büszkék lehetünk, amit kértünk, azt a srácok végrehajtották. Nagyon kemény időszak van mögöttünk, az edzőtáborban is rengeteg futással és kondícionális elemekkel készültünk, ez volt a fókuszban és ez meg is látszott a játékon úgy gondolom, tisztában voltunk vele, hogy nem a legjobb formánkat fogjuk mutatni a felkészülés közepén. Hasznos mérkőzés volt, próbáltunk azokra az elemekre fókuszálni amikre hangsúlyt fektettünk. Vannak hiányérzeteim is, az út elején járunk, alapelveket szeretnénk lefektetni a csapatnál, türelmesnek kell lennünk. Köszönjük szépen a Szolnoknak, hogy eljöttek és segítették a felkészülésünket. – mondta Jávor Barna, az U15-ösök mestere.

Az egy évvel idősebbek számára már ismerős volt a terep, nyírségi szomszédjaink ellen élhettek át újra mérkőzéshangulatot a Tóth Árpád Gimnázium csarnokában.

Elsőre nem volt rossz, éreztem energiát a fiúkban, voltak bíztató jelek támadásban és védekezésben egyaránt, de természetesen előfordultak hibák is, viszont nem olyan nagy volumenűek, amit ne lehetne orvosolni. Azon leszünk, hogy pontosítsuk kicsit a játékunkat minden szintéren, és bízok benne, hogy a következő megmérettetésen már egy kicsit előrébb leszünk a játékstílust illetőleg.- összegezte Gál Balázs, az U16-os korosztály vezetőedzője.

DEAC KA U16/A – Nyíregyházi Sportcentrum/A 77-65 (28-15, 12-12, 19-15, 18-23)

DEAC KA U15 – Szolnoki KA 41-103 (10-29, 11-21, 16-30, 4-23)

Helyszín: Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium