Erőt demonstráltak a kadettek

Fölényes, 88-49 arányú győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os együttese Pécsett. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai egy negyed alatt felvették a mérkőzés ritmusát, a találkozó hátralévő részében pedig lehengerelték ellenfelüket.

Kéthetes kihagyást, és tíz nap önkéntes karantént követően tért vissza a pályára a DEAC Kosárlabda Akadémia elsőszámú kadettcsapata. Három fontos játékos, Balázsi Ákos, Debreczeni Olivér, valamint Illés Gergely nem tartott a fiúkkal a Mecsekaljára, azonban bőven akadt még rajtuk kívül is tűzerő a hajdúságiak keretében. Például Varga Boldizsár, aki kiválóan nyitotta az összecsapást, kezdetben ő húzta a debreceni szekeret. Az első felvonás kétpontos PVSK-előnnyel zárult, azonban ezek voltak az utolsó pillanatok, amikor a hazai csapat vezetett. (16-14) A második negyedben beindult a DEAC, Seszták Miklós is elkapta a fonalat, vezérletével a játékrész derekára hét ponttal a mieink jártak előrébb. (28-35) A félidő végén Jankó Csaba is behintette első hármasát, így a debreceni alakulat várhatta kedvezőbb pozícióból a folytatást. (31-40)

A fordulás után kisvártatva el is dőltek a fontos kérdések, Varga ott folytatta, ahol abbahagyta, továbbra is dominánsan kosárlabdázott, Jankó is belelendült, így hamarosan már megnyugtató különbséggel vezettek a cívisvárosiak. A harmadik negyedet 26-10-re nyerték Szűcs Bálinték, így a záró etapot megelőzően 66-41-es vendégfórt mutatott az eredményjelző tábla. A végjátékban csak tovább nyílt az olló, már-már örömjáték zajlott a parketten, igaz, ennek igazán csak a debreceni kosarasok örültek. Négy ifjoncunk is tíz pont felett termelt, a mezőny legjobbja, Varga Boldizsár pedig a húszat is átlépte. A 88-49-es végeredmény hűen demonstrálja kadettjeink játékerejét, akik ilyen teljesítménnyel akár a végső győzelemre is pályázhatnak majd.

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – DEAC KOSÁRLABDA AKADÉMIA U16 49- 88 (16-14, 15-26, 10-26, 8-22)

DEAC KA: Jankó 17/9, Seszták 19, Zsíros 3/3, Czipka-, Varga 22/6.
Csere: Szűcs 11/3, Szabó B. 8, Makray 4, Vitányi 4, Sass -.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert