Értékes tapasztalatokkal gazdagodtak kadettjeink

Két rendkívül hasznos felkészülési mérkőzésen van túl a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os csapata. Tedi Bukov és Halmai Norbert együttese kedd délután a Budapesti Honvéd korosztályos gárdájával, míg szerda délelőtt az olasz Orange1 Basket Bassano 2006-osaival csapott össze.

A minitornát fővárosi ellenfele ellen kezdte meg a debreceni gárda. A piros-fehér budapesti alakulat a mieinkhez hasonlóan csoportja harmadik helyén áll a bajnokságban, így a találkozó kiváló alkalmat biztosított Seszták Miklósék számára, hogy felmérjék erejüket.  Az összecsapást a Honvéd kezdte jobban, a félidőben tizenhárom pont volt a Bukov-legénység hátránya. Mivel a második húsz perc döntetlennel végződött, a lefújás pillanatában is Sipos Péter tanítványai örülhettek. A hajdúságiak legeredményesebb játékosa Debreczeni Olivér lett a maga 12 pontjával, de szintén jól teljesített a fiatal kora ellenére juniorjainknál pallérozódó Promise Udemezue, Tóth Botond és a Szolnokról érkező vendégkosaras, Tóth József is.

Szerdán aztán alaposan belekóstolhattak a nemzetközi kosárlabdázás krémjébe a cívisvárosiak az európai elithez tartozó Orange1 Basket Bassano akadémiája ellen. Az egész kontinensre kiterjedő hálózattal rendelkező, modern eszközökkel és rendkívül színvonalas szakembergárdával dolgozó itáliaiak érezhetően magasabb szintet képviseltek, mint a hazai csapatok. Az ütközet végkimenetele nem is volt sokáig kérdéses, a Bassano minden negyedet megnyerve sima győzelmet aratott. A végeredménytől függetlenül fiaink emelt fővel távozhattak a játéktérről, hiszen az első perctől az utolsóig derekasan küzdöttek. Ami a számokat illeti, Debreczeni az olaszok ellen is megtermelte a maga 12 egységét, de nem sokkal maradt el tőle Varga Boldizsár, (9) valamint Jankó Csaba sem. (7/3)

Budapesti Honvéd KA/A – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 69- 56 (18-13, 14-6, 21-19, 16-18)
DEAC KA U16:
Debreczeni 12/6, Udemezue 10, Tóth B. 8, Szűcs 7, Varga 7, Tóth J. 7, Major 2, Seszták 2, Orosi 1, Laluska-, Jankó.

DEAC Kosárlabda Akadémia U16 – Oxygene Orange1 Basket Bassano 42- 95 (10-30, 15-23, 8-28, 9-14)

DEAC KA U16: Debreczeni 12/3, Varga 9, Jankó 7/3, Tóth B. 6, Orosi 3/3, Seszták 3, Czipka 2, Major -, Szűcs -, Tóth J. -, Laluska -, Makray -, Zsíros-.

Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert

A mérkőzések tapasztalatairól a DEAC vezetőedzőjét, Tedi Bukovot kérdeztük.

– Nehéz, küzdelmes, ugyanakkor elképesztően hasznos találkozókon vagyunk túl. A Honvéd ellen egyszerűen nem volt elég az energiánk, ilyet még idén nem tapasztaltunk. A Bassano ellen sokkal jobban tetszett, amit láttam, fegyelmezettek voltunk és hajtottunk a fizikálisan és technikailag is előrébb tartó, válogatott olasz gárdával szemben. A két vendégünk, Laluska Bence és Tóth József is jól játszott, rájuk is, ahogy az egész csapatra is büszke vagyok – nyilatkozta a bolgár szakember.

Halmai Norbert másodedző köszönetét fejezte ki a szervezők felé, és hozzátette, játékosainak meg kell szokniuk az ilyen magas intenzitású csatákat.

– Meghívásos mérkőzéseken játszani mindig óriási megtiszteltetés. A srácoknak meg kell tanulniuk, hogy a pályán a feldobástól kezdve élet-halál harc folyik, minden labdabirtoklásért rendkívüli energiákat kell mozgósítaniuk. Ez egy hosszú folyamat, melynek fontosságát nem győzzük elégszer hangsúlyozni, de bízunk a gyerekekben, türelmesek vagyunk feléjük. Végül, de nem utolsó sorban, köszönjük a szervezők erőfeszítéseit, az ezekhez hasonló találkozók hatalmas segítséget nyújtanak az ifjú kosarasok fejlődésében – zárta szavait akadémiánk trénere.

Kadettjeinknek sok idejük nem lesz pihenni, hiszen szombat délután a PVSK érkezik a Szent Efrém Tornacsarnokba.