EYBL: A második félidőben szakadt át a gát

Harmincöt pontos győzelemmel zárta a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A együttese az EYBL South A-csoprtjának szombati játéknapját az Admirals Academy ellen. Gál Balázs és Szendrei József legénysége a bravúros harmadik negyednek köszönhetően saját szájíze szerint zárta le a mérkőzést.

Szombat délelőtt újjult erővel lépett parkettre a DEAC, Szász-Veres Márk kosaraival kezdték az építkezést, nem sokkal később az Admirals is felvette a ritmust, így felváltva estek a tálálatok. (9-11) A szakasz második felében jól váltottak ritmust a házigazdák: Sziegl Gábor és Fekete-Gál Csongor megmozdulása után közel tíz egységnyi debreceni fórral zárult a játékrész. (14-25) A folytatásban töretlenül küzdött a felzárkózás érdekében a moldáv gárda, de a hazaiak menetelését így sem tudták érdemi módon megállítani, így a 17-17-es negyed után is maradt a tizenegy pontos fehér-fekete vezetés. (31-42)

A fordulás után Gál Balázs fiai rátettek egy lapáttal az eddigiekre, és öt perccel a periódus vége előtt Makray Áron duplájával tovább növelték a felek közötti differenciát (40-53), majd a harmadik szakasz hajrájában Sziegl Gáborék egy parádés 19-0-ás rohammal mondhatni eldöntötték a mérkőzést. (40-72) A záró felvonás előtt újfent Fekete-Gál gyarapította a hazai pontokat, így harminc feletti fórral vágtak neki akadémistáink az utolsó tíz percnek. (45-76) A negyedik játékrészre eldőltek az érdemi kérdések, de a Chisinau gárdája továbbra is küzdött a szépítés érdekében. (55-84) A véghajrában a magyar alakulat Fekete-Gál és Szász-Veres tripláival, majd Makray kettő plusz egyes akciójával a száz pontos álomhatárt átlépve tett pontot a találkozó végére. (66-101)

A forduló utolsó mérkőzése vasárnap 15 órakor kerül megrendezésre az RB Kosice ellen, az összecsapást a DEAC Kosárlabda Akadémia YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Admirals Academy (MD) – DEAC KA U16/A 66-101 (14-25, 17-17, 14-34, 21-25)

DEAC: Fekete-Gál 32/15, Váróczy 16/12, Szász-Veres 12/3, Makray 10/3, Szabó-Zsámba 6, csere: Sziegl 15/3, Handari 7/3 Vágó 3, Vállai -, Nagy -.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József

Gál Balázs: -Sajnos nem voltunk elég pontosak a megbeszélt játékelemekben, így elég döcögősen zajlott a találkozó. Nem dobtunk olyan hatékonyan, pedig nem voltak nehéz dobásaink, és az 1:1 védekezésünk sem volt elég hatékony, így sok könnyű helyzetet engedtünk az ellenfélnek. Ahogy telt az idő, egy-két jó etapnak köszönhetően el tudtunk lépni és így sikerült a győzelmet is megszereznünk.