EYBL: Jön második felvonás

A nemzetközi EYBL torna következő fordulója Pécsett kerül megrendezésre, ahol Gál Balázs U15-ös fiai többek között olasz, szlovák, cseh együttesek, és a már ismert Rátgéber Akadémia ellen bizonyíthatnak.

A DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ös együttese házigazdaként szerepelt a nemzetközi EYBL torna előző fordulójában, ahol 4-0-ás mérleggel zártak a cívisvárosiak. Akadémistáinkra most is sűrű program vár: vasárnaptól keddig négy mérkőzést is játszanak a korosztályos EYBL közép-európai régiójában.

A keret kiegészül néhány játékossal, akik az „A” edzőcsoportban szerepelnek, illetve több, eddig betegséggel bajlódó fiatal is visszatért. Apróbb sérülések ugyan előfordulnak még csapaton belül, nem száz százalékos a keret, de egy erős összeállításban tud részt venni a mérkőzéseken a DEAC.

Elsődleges célunk, hogy a csoportunkban az első két helyezés egyikén végezzünk. Ehhez arra van szükség, hogy legalább három meccset meg tudjunk nyerni, a négyből. Igazából erre készültünk, és ez nagyon nagy siker lenne, ha eltudnánk érni. Az előző forduló eredményei lehetnek csalókák olyan szempontból, hogy mondhatni könnyebb mérkőzéseink voltak, most viszont nehezebb ellenfelekkel találkozunk. – nyilatkozott Gál Balázs vezetőedző.

A hajdúsági különítmény az olasz College Basket ellen kezdi meg a szereplést, a hét utolsó napján 18 órakor.

A saját stílusunkat szeretnénk játszani, azokkal az elemekkel magas szinten végrehajtva, amiket egyébként is látni szeretnénk a magyar bajnokságban a gyerekektől. A tornán más kosárnemzetekkel, különböző kultúrákkal találkozunk, így új kihívásokat adnak az eltérő ritmusú mérkőzések. Már láttuk az erőviszonyokat, és azt meg kell állapítani, hogy az igazán komoly mérkőzések és kihívások most várnak ránk, szerintem egy jó kis fordulója lesz ez az EYBL-nek, és azt gondolom, hogy reális esélyünk van, hogy a célunkat elérjük a fordulóban. – összegezte gondolatait a tréner.

A program:

College Basket (ITA) – DEAC – 2022. január 16. – vasárnap – 18:00

DEAC – INTER BRATISLAVA (SK) – 2022. január 17. – hétfő – 15:30

DEAC – USK Praha (CZE) – 2022. január 18. – kedd – 9:00

Rátgéber Akadémia – DEAC – 2022. január 18. – kedd – 19:00

Helyszín: Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia