EYBL: Kiváló kezdés

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú U16-os alakulata játszotta a nemzetközi EYBL South A-csoportjának nyitómérkőzését az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, a román ACS Alpha Sport Team Sibiu ellen. A hajdúságiak a bravúros második félidőnek köszönhetően tizennégypontos sikerrel nyugtázták a találkozót.

Az összecsapás elején a keleti szomszédaink igyekeztek ellépni, ám Váróczy Gergő és Fekete-Gál Csongor megmozdulásaival gyorsan átvette a vezetést a debreceni gárda. (13-9) A negyed második felében egyre inkább a mieink domináltak, kettes számú játékosunk továbbra is remekelt, majd a periódus végéhez közeledve Makray Áron hármasával kis híján kétszámjegyű fórnak örvendtek a cívisvárosiak. (24-15) Rosszkor jött a játékmegszakítás, a DEAC kiesett a ritmusból, amit az Alpha ki is használt, így Sziegl Gábor pazar távolija ellenére is a játékrész derekán öttel mentek a vendégek. (27-32) A nagyszünet előtt újfent Fekete-Gál és Váróczy révén kapaszkodott a hazai együttes, így mindössze egylabdányi differenciával fordultak a felek. (35-38)

A második felvonásra rendezte sorait a Debrecen, és Fekete-Gál találataival hamar leolvasztották hátrányukat, ám a nagyszebeniek nem adták könnyen magukat, de Makray kosaraival fordítani tudtak a mieink. (46-45) A záró periódus előtti minutumok a házigazdáknak kedveztek, és a kiváló csapatmunka eredményeként ismét közel tíz egységnyi DEAC-előny állt az eredményjelzőn. (58-50) Az utolsó tízpercre úgy tűnt fáradnak a csapatok, de a kevés találatot hozó periódust akadémistáink zárták jobban, Szabó-Zsámba és Vántus révén végül tizennégy pontos hazai diadalt hozott a nemzetközi torna első mérkőzése. (72-58)

Folytatás pénteken, a bolgár Tundja Yambol ellen 13 órakor, az összecsapást a DEAC Kosárlabda Akadémia YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

DEAC KA U16/A – ACS Alpha Sport Team Sibiu (RO) 72-58 (24-15, 11-23, 23-12, 14-8)

DEAC: Handari -, Fekete-Gál 30, Váróczy 11/6, Nagy -, Makray 12/6, Csere: Sziegl 13/3, Vántus 2, Pálfi -, Szász-Veres 2, Wágner -, Szilágyi -, Szabó-Zsámba 2.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József

Szendrei József: -Egy nagyon tanulságos és nehéz meccsen vagyunk túl, de ennél jobb mérkőzéssel nehezebb lett volna kezdeni a szezont. Kemény és hajtós ellenféllel játszottunk, mindig nagyon jó ilyenkor megmérettetni magunkat. A hibáinkra rávilágított az Alpha, annak viszont nagyon örülök, hogy a fiúk a második félidőre az igazi arcukat tudták mutatni, büszke vagyok rájuk. Remélem, hogy most átszakadt egy gát, és folytatni tudjuk majd a tornát.