EYBL U14: TOP 3-ban a DEAC!

Bazsik Péter és Kerezsi Csaba legénysége második mérkőzését is megnyerte a romániai EYBL szuperdöntőn, így a London Stars legyőzésével bekerült a torna legjobb három csapata közé, a folytatás során pedig biztosan éremért léphetnek parkettre. 

A horvát KK Kastav elleni húsz pontos siker után a londoni fiatalok ellen folytatták a szuperdöntőt a hajdúságiak, ahol Balázsi triplájával adták meg a találkozó alaphangját, majd a Fárbás testvérek vezetésével szépen visszaszorították a riválisuk törekvéseit, így az etap derekán már kétszámjegyű fórnak örvendtek a fehér-feketék. A szakasz folytatása során sem lassítottak a mieink, így a szép megmozdulások és Bősz hármasa közepette tovább növelték előnyüket az első tíz perc végére. (15-28) A második periódusban mindent megtettek a britek, hogy ledolgozzák hátrányukat, Bősz és Fárbás viszont igyekeztek tartani a frontot Magyar kíséretében, ám a túloldali megmozdulások révén tíz alá szorította a felek közötti különbséget a London Stars. (32-40)

A térfélcsere után egy kicsit lelassult a játék és kevesebb találat esett, cívisvárosi részről továbbra is Balázsi és a Fárbás testvérek gondoskodtak a pontgyártásról, majd az utolsó felvonást megelőzvén visszahozták a tíz pontos DEAC-előnyt a mieink. (44-54) A negyedik játékrészben próbált közelebb kerülni a londoni gárda, hogy megnehezítse akadémistáink dolgát, azonban Fárbás Benjámin befejezéseivel és Bősz kulcsfontosságú távolijával a végjátékban eldöntötte az érdemi kérdéseket a Debrecen, három pontos győzelmükkel pedig bekerültek a torna legjobb három csapata közé. (64-67) A folytatásban így biztos, hogy éremért játszhatnak serdülőink, ahol körmérkőzéssel dől el a helyezések sorsa.

London Stars (brit) – DEAC KA U14 64-67 (15-28, 17-12, 12-14, 20-13)

DEAC: Bősz 8/6, Balázsi 11/9, Kiss 7, Magyar 8, Fárbás B. 21/6, csere: Fárbás D. 12/3, Bai -, Szabó -, Horn -, Soóky -, Mulicz -, Kondor -.

Vezetőedző: Bazsik Péter, Másodedző: Kerezsi Csaba

Bazsik Péter: -Sikerült egy nagyon fizikális mérkőzést megnyernünk! Úgy gondolom, hogy végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Szerencsére a hullámvölgyekből sikerült hamar kijönnünk! Rengeteget tudunk tanulni ebből a mérkőzésből! Gratulálok a csapatomnak, hiszen így bejutottunk a legjobb három csapat közé!