EYBL U16: Négyből négy!

Három pontos győzelemmel zártak kadettjeink a korosztályos EYBL South B-csoportjában vasárnap délután a Bayern München fiataljai ellen. Gál Balázs és Szendrei József legénysége erőn felül teljesítve, az újabb diadal birtokában 4-0-ás mutatóval abszolválta a nemzetközi torna debreceni fordulóját.

A német együttes már a mérkőzés elején magas fordulatszámon pörgött, majd még mielőtt túlságosan eltávolodtak volna Sziegl és Váróczy révén a DEAC is megkezdte a pontgyártást. (9-12) A megváltást Makray jól időzített triplája hozta, azonban a bajorok sem tétlenkedtek, így újfent négy egységnyi deficittel álltak a mieink. Az első tíz perc végéhez közeledve Váróczy találata a legjobbkor jött, majd Sziegl kiváló ziccerével egalizáltak a fehér-feketék. (18-18) A második szakaszban elkapták a fonalat Gál Balázs fiai, és Szász-Veres parádés megoldásaival megkezdték az építkezést. (32-25) A szünetet megelőző minutumokban változatlanul tapadt a hajdúságiakra a külföldi alakulat, azonban Váróczy hármasával, valamint Makray és Sziegl megmozdulásaival sikerült saját játékukat játszani a házigazdáknak, így öt egységnyi fórral vonulhattak szünetre. (40-35)

A harmadik felvonás elején mindössze egy pontra olvasztották a különbséget a piros mezesek, majd Váróczy jó ziccerével és hármasával csillapította a kedélyeket a DEAC, időt is kért a Bayern. (47-41) A szakasz végéhez közeledve Sziegl jó dupláival próbálták konzerválni előnyüket akadémistáink, ami a jó csapatjáték következtében sikerült is. (55-48) A mindent eldöntő periódust Váróczy pazar távolija indította, majd Handari is kívülről volt eredményes, így már tíz felé kúszott a felek közötti differencia. (61-50) A vendég alakulat töretlenül hajtott a felzárkózás érdekében, ám Szász-Veres vezetésével nem hagyta veszni a kétszámjegyű különbséget a DEAC. A végjátékban azonban leszorította egészen négy pontosra deficitét a müncheni gárda, (63-59) de Váróczy jól időzített távolijával és Szász-Veres duplájával úgy tűnt bebiztosította negyedik győzelmét is a hazai gárda, ekkor viszont a túloldalon egy közelivel két pontra feljött a német együttes ami némi fejtörést okozott a fehér-feketéknek, ám másodpercekkel a vége előtt Sziegl büntetője sorsdöntőnek bizonyult, így ismét kadettjeink hagyhatták el győztesen a parkettet. (69-66) Az újabb diadal birtokában így hibátlan, 4-0-ás mérleggel abszolválták az EYBL South B-csoportjának második fordulóját.

A mérkőzés után a szervezők különdíjjal jutalmazták a csapat kiválóságait:

  • Az All-Star csapat tagja: Sziegl Gábor
  • A torna legjobb védője: Szász-Veres Márk
  • Csapat legjobbja: Makray Áron

DEAC KA U16/A – Bayern Munich (német) 69-66 (18-18, 22-17, 15-13, 14-18)

DEAC: Váróczy 25/15, Nagy 2, Szász-Veres 16, Makray 7/3, Sziegl 16, csere: Handari 3/3, Wágner -, Szilágyi -, Szabó -, Vágó, Szafkó -.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József

Gál Balázs: -Nem most játszottunk a legjobban, voltak olyan szituációk, amikben a nem a legélesebbek voltunk, de helyén volt a szívünk és örülök neki, hogy egy ilyen ki-ki mérkőzést tudtunk hozni. Talán a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb, úgyhogy azt gondolom elértük a célunkat, nem csak a győzelmek miatt, hanem a mutatott játék képe miatt is. Ebből próbálunk erőt meríteni a jövőben, nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert szerintem összességében erőn felül teljesítettek és pontosan tudták, hogy mi a célunk. Mindent megtettek és minden energiájukat mozgósították a pályán, talán ezek az energiák fogytak el részben az utolsó találkozóra, mert elég komoly összecsapások előzték meg, de itt is sikerült győztesen elhagyni a parkettet, ami egy nagy erő a fiúk részéről. Köszönjük szépen a lehetőséget a szervezőknek, illetve az Akadémiának, dolgozunk tovább!