Fiú Kadett “B” döntő: Legjobb négy között a DEAC!

Öt pontos debreceni siker született a fővárosban, kadettjeink Szafkó Márk vezetésével legyőzték a Dávid Kornél KA alakulatát péntek este, így szombaton a fináléba jutásért lépnek parkettre a hajdúságiak.

A „B” döntő első mérkőzésén a székesfehérvári együttessel néztek farkasszemet a mieink, ahol a kezdeti percekben inkább a Dávid Kornél KA akarat érvényesült, így kétszámjegyű hátrányba kerültek a mieink, majd Szafkó Márk vezetésével a mieink is megkezdték a pontgyártást, az etap végére pedig két egységnyire faragták deficitüket. A folytatásra jól váltottak ritmust a debreceniek és már a negyed elején teljesen ledolgozták kezdeti hátrányukat, az egyre inkább javuló játék eredményként pedig Fórián kosaraival bezárólag már hat pontos DEAC-előny állt a táblán a nagyszünetre.

A fordulás utáni minutumok kiegyenlített kosárlabdát tartogattak, felváltva estek a találatok a Debrecen szépen állta a sarat Szafkó és Gábor-Győri révén a rivális felzárkózási kísérletei közepette, Vadai pedig még a legjobbkor süllyesztett el egy hármast, ezzel pedig nyolcra módosult a felek közötti differencia, változatlanul a mieink javára. Az utolsó felvonásban lefelezték a különbséget a dunántúliak, amit Jávor Barna fiai nem néztek jó szemmel, majd a hajrában újfent Gábor-Győri és Vadai megmozdulásával már nem engedték ki kezeik közül a győzelmet akadémistáink. Az öt pontos sikerrel pedig bekerültek a legjobb négy csapat közé, így a folytatás során, az elődöntőben a házigazda ellen folytatják a tornát a cívisvárosiak.

DEAC KA U16/A – Dávid Kornél KA/A 75-70 (19-17, 21-16, 20-19, 15-18)

DEAC: Szafkó 21/6, Fárbás 10/6, Gábor-Győri 14, Huszka 6, Vadai 9/3, csere: Fórián 11, Kedvek 4, Bősz -, Mónus -, Éles -, Lőcsei -, Borbély -.

Vezetőedző: Jávor Barna, Másodedző: Nagy Lajos

Folytatás szombaton 17 óra 30 perckor a Zsíros Akadémia Kőbánya ellen, ahol a tét nem más, mint a döntőbe jutás.