Fontos skalpot gyűjtöttek be a kadettek

Az első négy percet leszámítva végig vezetett, és sima, tizenkilenc pontos sikert aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os csapata Kaposvárott. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai ezzel a győzelemmel megszilárdították harmadik helyüket a kadett bajnokság főtábláján.

Vadiúj szerelésben léphetett pályára U16-os együttesünk a Kaposvári KK otthonában, az új mezekhez pedig minimum egy jó szereplés dukált. A hajszállal egyébként is esélyesebbnek számító mieink sanszait tovább növelte a sajnálatos tény, hogy a hazaiak legjobb játékosuk, Antalics Dániel nélkül voltak kénytelenek pályára lépni. Antalicsra kétségkívül óriási szüksége lett volna a somogyiaknak, mivel ifjú centerünk, Varga Boldizsár kiválóan kezdte az összecsapást, vezérletével az első negyed végén már kilenccel vezetett a DEAC. (16-25)

A második felvonásra felkeményedett a kaposváriak játéka, egy 7-2-es futással indítottak Heffer Barnabásék. (23-27) Mi több, a Bogárdi Donát triplája után a tizenhatodik percben kishíján el is fogyott a cívisvárosiak előnye. (30-31) A holtponton Jankó Csaba és Debreczeni Olivér lendítették át a fehér-feketéket, akik ötpontos fórral vonulhattak a nagyszünetre. (34-39)

A fordulás után hamarosan visszaállt a kétszámjegyű differencia, Varga duplájával a huszonnegyedik minutumban újra tíz egység volt a különbség. (37-47) A harmadik etapban fiatal magasemberünk ismét megszórta magát, mellette pedig Jankó Csaba is magára talált, így kedvező helyzetből várhatta a végjátékot a Debrecen. (46-57)

A záró felvonás elején minden nyitott kérdés eldőlt, Szűcs Bálinték 9-0-s rohama után 66-46-os állást mutatott az eredményjelző. Innen már nem volt visszaút a vendéglátók számára, akadémistáink magabiztosan múlták felül közvetlen riválisukat.

Az ütközet legjobbja a 20 pontig és 17 lepattanóig (10 támadó!) jutó Varga Boldizsár lett, de nem sokkal maradt el tőle a szintén dupla-duplát jegyző (21 pont, 10 lepattanó) Debreczeni Olivér.

Kaposvári KK U16 – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 61- 80 (16-25, 19-14, 12-18, 15-23)
DEAC KA U16:
Jankó 17/9, Seszták 6, Czipka 2, Debreczeni 21/3, Varga 20.
Csere: Szűcs 7/3, Makray 4, Szabó 3/3, Sass.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert

Tedi Bukov: – Az első félidőben akadtak problémáink védekezésben, azonban a második húsz percben lekerült rólunk a nyomás, alkalmazkodtunk ellenfelünk játékához, és megnyertük a mérkőzést. Támadásban remekül járattuk a labdát, és a lepattanócsatából is mi jöttünk ki jobban. Minden játékosom a legjobb tudása szerint segítette a csapatot, ami meghozta a kívánt eredményt.