Háromból három, irány a főtábla!

A DEAC Kosárlabda Akadémia U16/B együttese Fóton lépett parkettre a korosztályos bajnokság második számú selejtezőjében. Jávor Barna és Szendrei Fruzsina tanítványai hibátlan mutatóval a H-csoport élén végeztek, így a főtáblán szerepelhetnek a Nemzeti Fiú Kadett bajnokság 2022/2023-as szezonjában.

A selejtező II. első találkozóján a Százhalombatta gárdájával csaptak össze a hajdúságiak, Szűcs Nándorék már a mérkőzés elején magas fordulatszámon pörögtek, így tíz perc játék után már húsz feletti fórra tettek szert. A folytatás sem tartogatott meglepetést, a második negyedben még próbáltak felkapaszkodni a Duna-partiak, de a fordulás után a fehér-feketék esélyt sem adtak ellenfelüknek, az összes DEAC-játékos ponttal járult hozzá a sikerhez, így nagy arányú debreceni-diadallal zárult a nyitómérkőzés.

A délután folyamán a Vásárhelyi Kosársuli együttesével mérkőztek meg a cívisvárosiak. A találkozó elején Pálfi és Szilágyi találataival próbáltak hamar előnyre szert tenni, ám a rivális nem adta könnyen magát, így egállal zárult a játékrész. A második etapban viszont jól váltott ritmust a Debrecen, Szűcs és Szabó megmozdulásai után közel tíz egységnyi fórral vonultak szünetre. A lendület a fordulás után is kitartott, a véghajrában ugyan még egy utolsó rohammal próbáltak felzárkózni a hódmezővásárhelyiek, de végül hat pontos hajdúsági sikerrel zárult a randevú. Akadémistáink az újabb diadal birtokában már szombaton teljesítették céljukat, és bebiztosították magukat a főtáblát jelentő pozíciók egyikére.

A hét utolsó napján a forduló utolsó mérkőzésén „tét nélkül” lépett parkettre Jávor Barna legénysége az Újpest ellen, ugyanis a főtáblán való szereplés ekkor már garantált volt. A felek már az első negyedben egymásnak feszültek, Vántus és Szabó igyekeztek tartani a frontot a mieinknél, így minimális debreceni vezetéssel zárult a szakasz. A folytatásban magasabb fokozatba kapcsoltak a fehér-feketék és Debreczeni utolsó perces triplájával tizenegy pontosra kúszott a két gárda közti differencia. A harmadik és a negyedik periódus és hasonlóképp zajlott, a bravúros megoldásokkal operáló DEAC tovább növelte kiépített előnyét, és tizenhétpontos diadallal nyugtázták a „selejtező rangadóját.”

DEAC KA U16/B – Százhalombattai KSE 105-23 (24-2,34-11,24-4,23-6)

DEAC KA U16/B – Vásárhelyi Kosársuli/A 71-65 (15-15, 23-14, 18-16, 15-20)

Újpest-MT/A – DEAC KA U16/B 52-69 (13-16,13-21,13-16,13-16)

Edzők: Jávor Barna, Szendrei Fruzsina

Jávor Barna: -Először is gratulálok a Játékosaimnak és köszönöm a Stábom segítségét, büszke vagyok rájuk, amit kitűztünk magunk elé eredményességi célt az évad elején, hogy a főtáblán szeretnénk hétről-hétre minőségi mérkőzéseket játszani és ezáltal fejlődni, azt teljesítettük. Úgy gondolom megdolgoztunk keményen ezekért a sikerekért, folyamatos előrelépés volt tapasztalható a játékunkban a két nap során. A hét eleji pihenőnap után folytatjuk a munkát és szeretnénk újabb kihívásokat keresni, minden edzéssel jobbak szeretnénk lenni, mint egy nappal ezelőtt voltunk.