Kadett meccsdömping a Szent Efrémben

Dupla fordulóval folytatódik pénteken a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság a Szent Efrém Tornacsarnokban. Először U15-öseink állnak csatasorba a MAFC fiataljai ellen, majd U16-os együttesünk következik, ellenfelük pedig a Szolnoki Sportiskola gárdája lesz.

Finoman szólva sem a mieink a 16 órakor kezdődő U15-ös találkozó favoritjai a D-csoport harmadik helyén álló MAFC alakulatával szemben. A két csapat első mérkőzése elsöprő fővárosi sikert hozott, akkor a piros-feketék 110-32-es győzelmet arattak a debreceni ifjak felett. Ne feledjük azonban, hogy Bazsik Péter és Jávor Barna tanítványai alapvető célkitűzésüket a főtáblára jutással már így is teljesítették, azóta pedig hétről-hétre tisztesen helyt állnak a zömében idősebbek között. A soron következő ütközeten is ezt várhatjuk a fiúktól, abban pedig biztosak lehetünk, hogy szívüket-lelküket ezen alkalommal is ki fogják tenni a pályára Mátyus Marcellék.

Jóval kedvezőbbek a kilátások az esti mérkőzésen, Tedi Bukov és Halmai Norbert legénysége számára már-már kötelező lenne a siker a B-csoport hatodik pozícióját elfoglaló Szolnoki Sportiskola ellenében. Nem is olyan rég, majdnem pontosan egy hónapja már randevúztak egymással a felek, Jankó Csabáék 72-65-re, hét ponttal bizonyultak jobbnak a tiszapartiaknál 2020 decemberében. Az óvatosság természetesen sosem árt, annál is inkább, mert a szolnokiak az előző körben a PVSK-t verve hangoltak akadémistáink ellen. Amennyiben azonban Varga Boldizsárék tapadni akarnak az éllovas Kecskemét-Sopron duóra, hazai pályán semmiképp sem botolhatnak.

Természetesen ezúttal is lesz élő közvetítés YouTube csatornánkon, U15-öseinket ide, míg U16-osainkat ide kattintva követhetik nyomon.