Lelépte ellenfelét a DEAC az évzárón

Rendkívül fölényes, 89-38-as győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os csapata a Kiss Lenke KS ellenében a 2020-as esztendő utolsó kadett bajnoki mérkőzésén. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai a második húsz percben kapcsoltak rá a pontgyártásra, amire a fővárosiaknak nem volt válasza.

Rendkívül hullámzóan indult az összecsapás, a debreceniek 7-1-es rajtjára a vendégek egy 7-2-es futással feleltek, majd a DEAC Jankó Csaba és Varga Boldizsár vezérletével egy 12-0-t produkált. (21-8) A negyed utolsó két kosarát a budapestiek szerezték, de a hajdúságiak kilenc egységgel így is jobban álltak az első játékrész végén. (21-12)

A második felvonás során többször is kétszámjegyűvé vált a hajdúsági előny, de a becsülettel küzdő sárga-kékek nem engedték meglépni Seszták Miklósékat. A félidő végén 38-28-as cívisvárosi fór állt az eredményjelző táblán.

A fordulás után sebességet váltottak akadémistáink, óriási energiákat mozgósítottak védekezésben és támadásban egyaránt, és percek alatt eldöntötték a mérkőzést. A harmadik játékrészben egy 16-0-s rohamot vezettek Czipka Milánék, a negyedet pedig 27-7-re nyerték, így a záró felvonásra nem maradt kérdés a győztes kilétét illetően. (65-35)

Itt azonban még nem volt vége a DEAC-parádénak: a védőtérfélen tovább szigorították az átjárást Debreczeni Olivérék, ezzel rengeteg eladott labdába hajszolva a Kiss Lenke KS alakulatát. A záró etapban mindössze egy mezőnykosarat és egy büntetőt engedélyeztek a fővárosiaknak a fehér-feketék, míg ők 24 egységet termeltek be ellenlábasuk gyűrűjébe. Az i-re a pontot a nyáron szerződtetett Papp Máté tette fel, aki első kosarát megszerezve felrobbantotta a debreceni kispadot. A kiütéses siker eredményeként a legrosszabb esetben is a tabella harmadik helyén karácsonyoznak kadettjeink.

DEAC Kosárlabda Akadémia U16 – Kiss Lenke KS 89- 38 (21-12, 17-16, 27-7, 24-3)

DEAC KA U16: Jankó 12/3, Seszták 14, Debreczeni 17/6, Papp 2, Varga 12.
Csere
: Czipka 18, Zsíros 6/3, Szabó 6, Makray 2, Vitányi -.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert

Tedi Bukov: – Boldog vagyok, hogy jó szájízzel hagyhattuk el a pályát a naptári év utolsó mérkőzésén. Az eredmény mellett a mutatott játék is elégedettségre ad okot, hiszen megnyertük a lepattanócsatát, és sok labdát szereztünk, amikből könnyű kosarakat dobtunk. Remélem, innen fogjuk tudni folytatni jövőre.