Már az elején eldöntötte a BUBA

Péntek délután játszotta második mérkőzését a nemzetközi EYBL-tornán a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A csapata. Fekete Balázsék a bolgár BUBA Basketball gárdája ellen léptek parkettre az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A találkozót hatalmas lendülettel kezdte a bolgár alakulat, egy 16-0-s futással mutatkoztak be akadémistáinknak. A hazai kosárcsendet Laluska Bence törte meg, majd Szilágyi Péter is eredményes volt, a gyors támadások mellett agresszívan védekezett a BUBA, mindössze nyolc pontot engedélyeztek a DEAC-nak az első tíz percben. (30-8) A nagy különbségű első etapot követően rendezte sorait Bazsik Péter legénysége, és több helyzetet építettek ki maguknak. A következő periódust Hinkov közelije nyitotta vendég részről, ezt követően Balai Olivér gólpasszával Zalka Csongor gyarapította a hajdúságiak pontjait. A szünet előtt szép játékot követően Fekete jól állt bele a hármasba, nem sokkal később Mátyus Marcell is eredményes volt távolról. (45-21)

A fordulás után Hámornyik Ákos közelijével indult a harmadik negyed, majd Stoyanov triplával válaszolt a magyar akcióra. A folytatásban ismét a Laluska-Szilágyi páros növelte a mieink pontjait, később Fekete-Gál Csongor és Antal Erik is kosárra váltotta lehetőségeit, így a játékrész során csak két egységgel, 16-14-re maradtunk le a vendégek dobott pontjaitól, ám a bolgárok még így is magabiztosan vezettek. (68-35) Az utolsó felvonásban becsületesen küzdöttek a mieink, felváltva estek a kosarak. A véghajrában Fekete ismét egy triplával zavarta össze védőjét, nem sokkal utána Csécsei Gergő kapott kiváló labdát, és szólóját egy remek ziccerrel zárta. (79-47) Az összecsapás végeredményét Aleksandrov állította be az utolsó másodpercekben. Folytatás holnap este, a BC London Elite ellen.

BUBA Basketball – DEAC 90-55 (30-8, 22-13, 16-14, 22-20)

BUBA Basketball: Stoyanov 3/3, Kolev 17/6, Dimitrov 10/3, Zhilev 11, Hinkov 23/6,

Csere: Aleksandrov 4, Skrinski 7, Angelov 2, Gruev 2, Yordanov 6, Hinkov 3, Chapkunov 2.

Edzők: Ivaylo Zhelev, Angel Zhilev

DEAC: Fekete 11/9, Váróczy -, Kincses 3, Szilágyi 5, Laluska 5,

Csere: Fekete-Gál 6, Antal 5, Csécsei 6, Hámornyik 6, Zalka 3, Mátyus 5/3, Balai -.

Edzők: Bazsik Péter, Jávor Barna

Bazsik Péter: -Próbáltuk már az öltözőben felkészíteni a srácokat, hogy nagyon gyors kosárlabdát játszik az ellenfél, és ha védekezésbe nem adunk bele mindent, akkor nagyon nehezen fogjuk tudni őket megállítani. Ez meg is látszódott a kezdésen, 11-0-nál időt kellett kérnem, hogy újra átbeszéljük a dolgokat. Ami nekem fájó, hogy a tegnapi mérkőzéshez képest, nekem most a hozzáállás az nem tetszett. A számok hiába mutatják azt, hogy a második félidő szinte egál volt, sok volt az eladott labdánk é könnyű kosarakat kaptunk. Két meccs van még hátra a tornán, ezeken kell változtatnunk, csak így tudunk előrelépni.

EYBL Debrecen 2.nap:

Kecskemét MBA (HU) – BUBA Basketball (BG) – 60-66

BC Zadar (HR) – BC Atomerőmű Paks (HU) – 103-68

Vodno Skopje (MKD) – Stellazzurra Rome (IT) – 71-110

BC CSU Sibiu (RO) – Kecskemét MBA (HU) – 38-95

Vodno Skopje (NMK) – BC London Elite (UK) – 92-96