U16: Most a DEAC nyerte az akadémiák csatáját

Már az első negyedben jelentős előnyre tett szert, végül pedig magabiztos, 67-55 arányú diadalt aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os alakulata a Budapesti Honvéd ellen. Ez volt kadettjeink első sikere a legjobb nyolc között.

Vezetőedzője, a betegség miatt hiányzó Tedi Bukov nélkül, azonban végre teljes kerettel indult harcba első győzelméért a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os csapata szombat délben. A bolgár mester helyét átvevő Halmai Norbert a visszatérő Jankó Csaba mellett ezúttal Promise Udemezuera is számíthatott a Budapesti Honvéd gárdája ellen.

Elképesztően motiváltan kezdtek a mieink: Udemezue és Debreczeni Olivér vezetésével valósággal nekiestek a fővárosiaknak, utóbbi zsákolása után a vendégek trénere, Sipor Péter kénytelen volt időt kérni. (11-3) A megszakítás után is a hajdúságiak diktálták a tempót, Jankó Csaba zsinórban szerzett öt pontja egy 8-0-s futást egészített ki, a különbség pedig egyre nagyobb volt a felek között. (19-3) Remekül működött a cívisvárosiak védekezése is, ennek ékes bizonyítéka, hogy az első tíz perc során a piros-fehérek mindössze kilenc egységig jutottak a DEAC huszonnégyével szemben. A folytatásban is akadémistáink domináltak, igaz, a differencia a félidő vége előtti percekig nem hízott tovább. Közvetlenül a nagyszünet előtt azonban érkezett egy újabb 9-0-s debreceni roham, így a hosszú pihenőre megnyugtató, huszonkét pontos fórral vonulhattak Czipka Milánék. (40-18)

A fordulás után rendeződni látszott a budapestiek támadójátéka, melynek köszönhetően fokozatosan elkezdték faragni jelentős hátrányukat. A harmadik felvonást 19-14-re a főként Kiss Benedek eredményességére építő vendégek nyerték, így a záró etapra fordulva még mindig nem dőlt el a mérkőzés. (54-37) A negyedik negyed harmadik percében újra Kiss villant, amivel hosszú idő után ismét csak tízpontos volt a hazai vezetés. (56-46) Halmai Norbert is érezte, hogy akadozik a gépezet, ezért ő is kikérte idejét, és milyen jól is tette: Debreczeni Olivér 2+1-es akciója átlendítette a mieinket a holtponton. Innen már nem volt megállás, ifjoncaink jól sáfárkodtak előnyükkel a lefújásig, és megérdemelt sikert arattak.

DEAC Kosárlabda Akadémia U16 – Budapesti Honvéd U16 67-55 (24-9, 16-9, 14-19, 13-18)

DEAC KA U16: Jankó 8/6, Seszták 2, Debreczeni 20, Udemezue 25/9, Varga 9.
Csere: Czipka 3, Balázsi, Szabó, Makray, Tóth.
Vezetőedző: Halmai Norbert

Halmai Norbert: – Gratulálok a csapatomnak, úgy érzem, hogy a szezon legjobb első félidejét produkáltuk, ami a meccs összképére visszatekintve elégnek bizonyult a győzelemhez. Négy vesztes mérkőzés után sikerült visszatalálnunk a siker ösvényére, ami annak tudható be, hogy mostanra érett be az elmúlt hetek munkája, támadásbeli stílusváltásunk mostanra már eredményességgel is párosult. A diadal annak fényében extrán értékes, hogy a héten mindössze kétszer tudtunk edzeni. A srácok végig akartak, foggal-körömmel küzdöttek, és maximálisan rászolgáltak a sikerre. Ezúton is szeretnék jobbulást kívánni kollégámnak, Tedi Bukovnak, akit nagyon várunk vissza magunk közé.