Nagy hajszában végül nem sikerült a bravúr

Izgalmas, feszült mérkőzést követően győzelemmel távozott Debrecenből a listavezető.

A legutóbbi, addig veretlen Kecskemét elleni presztízsharc után szombaton ismét rangadó várt a DEAC U16/A alakulatára. Tedi Bukov tanítványai az eddig 100 százalékos teljesítménnyel büszkélkedő listavezetőt, a Sopront fogadták a Szent Efrém Tornacsarnokban a Fiú Kadett Bajnokság B csoportjának 8. fordulójában.
A vendégek kezdték erőteljesebben a találkozót, 0-7-es futással indítottak, az első hazai pontra a 6. percig kellett várni, akkor Varga értékesített két büntetőt, majd Jankó Csaba sikeres közelijével zárkóztunk. Ezt követően újra meglépett a Sopron egy hárompontossal, a DEAC futott az eredmény után. A soproniak ebben az időszakban nem csupán a kosarakat tekintve, de lepattanózásban is fölénk kerekedtek, azonban nem volt égbekiáltó különbség a felek között, a már említett Varga és Debreczeni voltak a hazaiak közül a legaktívabbak (10-16).

A második negyed elején is kapaszkodott a Debrecen, de Woditsch hárompontosa ismét lejjebb taszította a vendéglátókat, ám Czipka triplája nem engedte leszakítani a DEAC-ot. Varga Boldizsár húzóember volt, bár több kihagyott büntetője sikeres abszolválásával még többet segíthetett volna csapatán. A játékrész dereka táján hosszabb ideig maradt 17-23 állás, ám Debreczeni kosara megtörte a csendet. Amikor négy pontnyira csökkent a Sopron előnye, a vendégek időt kértek. Varga értékesített büntetőjével már 20-23 volt az állás! Sajnos, a folytatásban is rossz dobószázalékkal játszottunk, a hármasaink rendre kipattantak a gyűrűről, azonban Jankó hintett egy triplát a végén, beállítva ezzel a nagyszünetre a 27-30-as állást. Ismét lőtávolon belülre kerültünk!

A fordulás után továbbra sem tudtuk tartani Woditscht, és hamar nőtt a különbség ezáltal: 29-37. Varga büntetőivel ismét mi voltunk eredményesek, de csak nem sikerült kiegyenlítenünk az állást, néggyel még mindig mentek a dunántúliak. Négy perccel a harmadik etap vége előtt Debreczeni már 28-39-re hozta az állást egy közelivel, nagy izgalmak zajlottak a parketten! A vége előtti másodpercekben ismét büntetőt hibáztunk, ezért 44-46-tal fordultak a záró felvonásra a csapatok.

Varga közelijével végre nálunk volt az előny a negyed elején, ám elég volt némi figyelmetlenség, hogy újra a vendégek vezessenek 52-47-re. Ezt követően Jankó Csaba volt ismét az, aki a hátán cipelte a gárdát, de a Sopron nem hagyta magát, makacsul tartotta előnyét. Az utolsó percben Szabó triplája ismét faragott a hátrányon, ám a végeredmény a finis őrült hajszájában 58-63 lett. Kár érte, ugyanis a DEAC egyenrangú ellenfele volt a listavezetőnek!

DEAC-Soproni Sportiskola KA/A 58-63 (10-16, 17-14, 18-16, 13-17)
DEAC: Jankó 16/9, Debreczeni 8, Szűcs 8/6, Czipka 6/6, Varga 16. Cserék: Papp -, Vitányi -, Zsíros -, Makray -, Szabó 4/3. Edző: Tedi Bukov.