Nagyarányú siker az utolsó játéknapon

Bazsik Péter együttese a román BC CSU Sibiu alakulata ellen zárta a nemzetközi EYBL-tornát, a mérkőzést végig kézben tartó debreceniek több mint nyolcvan ponttal diadalmaskodtak vasárnap délután az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Akadémistáink egy 19-2-es futással nyitották a találkozót, Fekete Balázsék kiváló megmozdulásokkal játszották ki a román védelmet, az első etapban mindössze hat pontot engedélyeztek keleti szomszédjainknak. Tíz perc játék után már közel húsz egységnyi fórral állt a DEAC. (6-25) A folytatásban sem kegyelmezett ellenfelének a Debrecen, a Laluska-Váróczy páros megállíthatatlanul szórta a kosarakat, Fekete pedig a mai napon is jól állt bele a triplákba. A szünet előtti perceket Cipariu hárompontosával zárta a Sibiu, ám ez is kevésnek bizonyult a hajdúságiak negyvenkét pontos előnyével szemben. (17-59)

A fordulás után is töretlen lendülettel kosárlabdázó magyar gárda egy 12-0-s periódussal folytatta menetelését a második félidőben. (17-71) A harmadik negyed derekán Csécsei Gergő eredményességének köszönhetően még tovább hízott a felek közötti differencia, a hazaiak agresszívan védekeztek, ezt a játékrész során dobott négy vendég pont is jól tükrözi. (21-89) A záró felvonásban a 18-0-ás DEAC-rohamot Fekete-Gál Csongor közelije zárta, ekkor már a száz pontos álomhatárt is elérték kadettjeink. (21-100) A véghajrában sem lassítottak a fehér-feketék, fölényes győzelemmel zárták utolsó összecsapásukat az EYBL-tornán. (31-115)

BC CSU Sibiu (RO) – DEAC 31-115 (6-25, 11-34, 4-30, 10-26)

BC CSU Sibiu: Popa 1, Cipariu 6/3, Boboc 7, Anghel -, Mitrache 8/6,

Csere: Rosca 3, Gaina 2, Szilagyi -, Kruppa -, Souca 4/3, Florea -.

Edző: Alexandru Rubint

DEAC: Fekete 28/15, Antal 14/6, Kincses 3, Hámornyik 7, Laluska 18/3,

Csere: Fekete-Gál 4, Váróczy 12, Szilágyi 4, Csuja 4, Csécsei 7, Mátyus 6, Balai 8/6.

Edzők: Bazsik Péter, Jávor Barna

Bazsik Péter: – Sikerült megint jól kezdeni a mérkőzést, és ez meghatározta a végkimenetelét a találkozónak. Örülök neki, hogy mindenki hozzá tudott tenni az eredményhez, most is csapatként tudtunk játszani, gratulálok a fiúknak, át kell mentenünk ezt az utolsó két meccset a bajnokságra is.

EYBL Debrecen 4.nap:

Atomerőmű Paks (HU) – Vodno Skopje (NMK) – 100-77

BC Zadar (HR) – BUBA Basketball (BG) – 82-84

Atomerőmű Paks (HU) – Kecskemét MBA (HU) – hamarosan