Őrült izgalmak és DEAC-győzelem!

A kadettjeink rendkívüli meccsen, nagyot kosárlabdázva nyerték a Kecskemét elleni rangadót.

A DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A gárdája számára is folytatódott a Fiú Országos Kadett Bajnokság, Tedi Bukov alakulata a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiát fogadta a B csoport 7. fordulójában.
A Szent Efrém Tornacsarnokban vasárnap délután megvívott találkozón az eddig veretlen vendégek ellen nem számíthattak könnyű csatára a debreceniek.
Ponterősebben kezdett a Kecskemét, ám hamarosan a mieink is felvették az üzemi hőfokot és az első negyed második felében megfordították az állást. Különösen Jankó Csaba volt veszélyes a palánk alatt a mérkőzés ezen szakaszában. A játékrész vége viszont a vendégeké volt, az utolsó másodpercekben értékesítettek egy büntetőt, majd összeszedtek egy támadó lepattanót és a kosarat szereztek (16-17).
A folytatásban is szoros volt a meccs, Varga Boldizsár is szépen termelni kezdte a pontokat a DEAC-ban. Négy perccel a vége előtt kecskeméti időkérés történt, közvetlenül előtte vette át az edzést a vendéglátó 28-27-re. A nagyszünet előtti pillanatok nagyon fordulatosak voltak, a Debrecen előbb meglépett hét ponttal, Jankó hármasa is közrejátszott ebben, majd az utolsó másodpercben szépített a Kecskemét (37-32).
Fordulás után 8-0-val indított a KKA, Tedi Bukov időkéréssel próbálta helyre rázni együttesét. Az ezer fokon izzó tréner szavai hatottak, ugyanis ismét mi szereztük sorozatban a pontokat, de továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek (51-48).
Őrült tempót hozott az utolsó negyed is, melynek elején ismét a DEAC nyomta meg jobban, másfél percnyi játék után héttel vezetett a cívis alakulat. Jankó és Varga továbbra is szórták a pontokat – előbbi termelte a hármasokat -, és lepattanózásban is jobbak voltunk: Szűcs Bálint járt az élen ebben.
Két és fél perccel a vége előtt Jankó újra triplázott, ezzel 64-54-re alakítva az állást.
A finálé hatalmas izgalmakat hozott, a KKA hármasokkal tartotta életben a reményeit, egészen közel férkőzve a DEAC-hoz, ám a debreceniek lelkesen kosaraztak, biztos kézzel hajtották végre a büntetőket, és megnyerték a rendkívül fontos rangadót!

DEAC KA U16-Kecskeméti KA 70-67 (16-17, 21-15, 14-16, 19-19)
DEAC: Jankó 24/18, Seszták 2, Szűcs 9/3, Czipka 7, Varga 22/3. Cserék: Vitányi -, Szabó 4, Makray -, Zsíros 2, Papp -. Edző: Tedi Bukov.
Tedi Bukov: Örülök, hogy nyertünk, tudtuk, nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Az első napon, amikor megérkeztem ide, mondtam a srácoknak, szeretném, ha jól játszanánk, erős mentalitással, és egyre csak javuljunk. Ez megtörtént az utóbbi időben, és remek egyéniségeink vannak. A nyári barátságos meccsek óta sokkal jobbak a csapat alapjai, a játékosok képességei javultak, ezek voltak a legfontosabb teendőink.