Sikeres évzáró, tizenharmadikként végeztek a kadettek

Négypontos győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os gárdája az Atomerőmű SE együttese felett a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság „B” döntőjének helyosztó napján. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai így a tizenharmadik pozícióban zárták a 2020-21-es idényt.

A Körmendi Törpördögök csütörtöki legyőzésével Tedi Bukov fiai hét zsinórban elszenvedett vereség után tértek vissza a siker ösvényére. A pozitív szezonzáráshoz a vasárnapi helyosztón az Atomerőmű SE csapatát kellett két vállra fektetniük Orosi Bálintéknak.

Varga Boldizsár és Czipka Milán találataival kezdődött a mérkőzés, míg a túloldalon Kékesi Kolos indított aktívan. Fej-fej mellett haladt a két alakulat, az első negyed során gyakran változott a vezető fél kiléte. Pavlik Botond büntetőivel a pihenőhöz közelítve hárommal elléptek a tolnaiak, de a remek napot kifogó Varga tizenkettedik pontjával újfent minimálisra faragta a differenciát. (22-23)

A folytatás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, hol egyik, hol másik klub járt előrébb, azonban tetemes előnyt egyikük sem tudott kiépíteni. A félidő ennek megfelelően igazságos 42-42-es döntetlennel zárult.

A fordulás után is folytatódott a szoros küzdelem, ha csak egy hajszállal is, de a paksiak tűntek koncentráltabbnak. Nagy Roland közelije után öttel meglógtak a piros-kékek, beállítva ezzel a találkozó addigi legnagyobb különbségét. (46-51) A harmadik felvonás végére akadémistáink ismét egylabdányi távolságra kerültek Czipka büntetőjének köszönhetően. (52-55)

Az utolsó tíz perc elsősorban a DEAC irányítójáról, Jankó Csabáról szólt, aki parádés szériát produkált: egymaga tizenhét egységig jutott a záró etap során, ezzel megalapozva a fordítást. A kegyelemdöfést Zsiros Máté triplája vitte be (76-72), így a debreceni együttes a tizenharmadik helyen fejezte be a 2020-21-es bajnoki kiírást.

DEAC Kosárlabda Akadémia U16 – Atomerőmű SE 79-75 (22-23, 20-19, 10-13, 20-27)

DEAC KA: Jankó 27/9, Major -, Seszták 17/3, Czipka 6, Varga 20.
Csere: Orosi 4, Tóth, Makray, Illés, Szabó, Schwarczenberger 2, Zsiros 3/3.
Vezetőedző: Tedi Bukov
Másodedző: Halmai Norbert

Tedi Bukov: – Rendkívül kimerülten érkeztünk az összecsapásra, de képesek voltunk extra energiákat mozgósítani, és jó teljesítménnyel búcsút inteni a szezonnak. Minden játékosomnak köszönöm az ezévi munkáját, rengeteget fejlődtek, és ez még csak a kezdet. Hiszem, hogy hosszú út áll még előttük, és képesek lehetnek elérni álmaikat!