Sikeres visszatérés, bevették a fővárost kadettjeink

Nem látszott a kéthetes kihagyás: magabiztos győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16-os együttese a Kiss Lenke KS otthonában a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság főtáblájának 3. fordulójában. Tedi Bukov és Halmai Norbert tanítványai rögtön a feldobás után nekiestek ellenfelüknek, ezt követően pedig jól sáfárkodtak az első percek során megszerzett előnyükkel.

Láthatóan éhesek voltak a játékra akadémiánk elsőszámú kadettcsapatának játékosai, ennek ékes bizonyítékaként egy 21-4-es rajtot produkáltak a Kiss Lenke KS vendégeiként. Tedi Bukov és Halmai Norbert legénységének szekerét a Jankó-Seszták-Debreczeni trió húzta ezekben a percekben, a hazaiak pedig nem tudtak mit kezdeni az öltözőből kirobbanó debreceni alakulattal. Az első negyed végére némileg magára talált a fővárosi gárda, így tízpontos DEAC-fórral ért véget a játékrész. (15-25)

A második felvonás derekán hullámvölgybe kerültek fiaink, Szlama Barnabás triplájával már csak 4 egység volt a differencia. (27-31) Két perccel később egy 7-0-s futás eredményeképpen újra nyeregben érezhették magukat Varga Boldizsárék, (27-38) de a nagyszünetre ismét látótávolságba kerültek üldözőik. (36-44)

Az áttörést a térfélcsere hozta meg, a 24. minutumban a remeklő Jankó Csaba hármasa után 60-43-at mutatott az eredményjelző a mieink javára. Innentől kezdve ez a különbség jellemezte az összecsapást, egészen a negyedik negyed közepéig.

A kegyelemdöfést Zsíros Máté vitte be sikeres közelijével, (61-82) innen pedig már nem volt visszaút a budapestiek számára. Az egyéni teljesítmények közül mindenképpen említést érdemel a 32 pontig jutó Jankó Csaba, valamint a dupla-duplát összehozó Debreczeni Olivér (15 pont, 17 lepattanó – ebből 9 támadó!) és Varga Boldizsár. (10 pont, 12 lepattanó)

Kiss Lenke KS – DEAC Kosárlabda Akadémia U16 71- 90 (15-25, 21-19, 21-27, 14-19)

DEAC KA: Jankó 32/18, Czipka 11/3, Papp -, Debreczeni 15, Varga B. 10.
Csere: Seszták 16, Zsíros 4, Balázsi, Illés -, Szabó B. 2, Sass -.
Vezetőedző:
Tedi Bukov
Másodedző:
Halmai Norbert

Tedi Bukov: Nagyon nagy küzdelem volt a mai. Noha kiválóan kezdtünk, ellenfelünk képes volt visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Sajnos 1-az-1 ellen nem úgy védekeztünk, ahogy tőlünk megszokott, de a támadó oldal teljesítményei ellensúlyozták a hibákat. Jankó Csaba megállíthatatlannak bizonyult, Papp Máté pedig végre bemutatkozhatott együttesünkben. Jobbulást kívánunk a sérülést szenvedő Balázsi Ákosnak, reméljük, mihamarabb visszatér közénk!