Tiszaújvárosban táboroznak kadettjeink

A DEAC Kosárlabda Akadémia U15-ös és U16-os korosztálya augusztus második hetében Tiszaújvárosban készül a 2022/2023-as szezonra. A táborban is tartották az intenzitást a fiatalok, napi két edzéssel folytatták a hónap elején kezdett munkát.

A héten a szakmai stáb rendhagyó edzésprogrammal készült a fiatalok számára, ugyanakkor a pihenésre és a regenerációra is nagy hangsúlyt fektettek, a hajdúságiak igényeit a Tisia Hotel és a Tiszaújvárosi Gyógy-és Strandfürdő szolgáltatásai elégítették ki.

A táborban az U16-os korosztállyal közösen veszünk részt, ami számomra új dolog a Cívis KK után. Az erőnléti edzések teljesen máshogy épülnek fel, sokkal intenzívebb a terhelés. Nagyon örülök a változásnak, mert ez sokat segít, hogy jobban bírjam a meccseken a tempót. Mindennap kétszer edzettünk, szerda délután pedig a helyi strandon pihentünk. A szezon során szeretnénk a legjobbak közé jutni, minél több meccset nyerni, ehhez viszont kemény munkára lesz szükség, de ez a tábor nagyban hozzájárul a fejlődésünkhöz, összehozta a csapatot és sokat tanultunk.” – mondta Szűcs Nándor, újdonsült akadémistánk.

DEAC Kosárlabda Akadémia U15

A fehér feketék gőzerővel készülnek az idényre, az edzőtábort követő héten felkészülési mérkőzéseken alkalmazhatják az eddig gyakorolt elemeket.

Ez az alapozás a szezon legfontosabb része, nagyon jól érezzük magunkat, jó az egység és a hangulat, de emellett nagyon sokat és nagyon intenzíven edzünk, úgy gondolom, hogy ezek kiváló alapok lesznek a szezonra. Alapvetően délelőtt van egy kondis edzés, amit közvetlenül a labdás rész követ, majd este hasonló módon folytatjuk a munkát. A két blokk között igyekszünk figyelni a regenerációra, melyhez nagyban hozzájárulnak a gyógytornászaink és a rendelkezésre álló segédeszközök, valamint a szállásunkra és a körülményekre sem lehet panasz. Az idei évre a fejlődést tűztük ki célul, illetve a legjobb négy közé szeretnénk jutni, ehhez viszont továbbra is keményen kell dolgoznunk.” – összegezte gondolatait Makray Áron, az U16-osok játékosa.