U16/A: A Baja ellen tört meg a jég

Első számú kadett alakulatunk huszonegy pontos sikerrel zárta a rájátszás csütörtök délutáni fordulóját a Szent Efrém tornacsarnokban.

Újfent hazai pályán szerepelt Jávor Barna gárdája, a cívisvárosiak ezúttal a bajai fiatalokat látták vendégül. A találkozó kezdeti perceiben kiegyenlített erőviszonyok mellett csordogált a játék, az etap hajrájában azonban jól váltottak ritmust a házigazdák, akik Fárbás révén négy egységnyi fórra tettek szert. (12-8) A második periódusban tovább folytatták a távolodást a debreceniek, a vendégek pedig nem igazán találtak ellenszert a fehér-feketék játékára, minek eredményeként a nagyszünetre Sándor találata után már közel kétszámjegyű fórnak örvendtek. (23-17)

A fordulás utáni pillanatokban mindent megtett a rivális, hogy közelebb kerüljön akadémistáinkhoz, ám a 11-12-es eredményt produkáló játékrész nem volt elegendő a sokkalta szorosabb eredmény kialakításához, mindezek mellett pedig Szűcs remekelésével nem is engedte túlságosan közel magához a bajaiakat a DEAC. (34-29) A negyedik felvonásra megelégelte a vendégek kozmetikázási kisérleteit a Debrecen, így kadettjeink a hatodik tripláját is elsüllyesztő Szűcs, valamint Szafkó és Kedvek kosaraival egy pontgazdag hajrával végérvényesen lezárták az összecsapást, ezzel pedig í siker útjára léptek a bajnokság ezen szakaszában. (61-40)

DEAC KA U16/A – Basketbaja SE/A 61-40 (12-8,11-9,11-12,27-11)
DEAC: Fárbás B. 7/3, Szafkó 11/3, Sándor 8/3, Huszka 2, Vadai 9/3, csere: Szűcs 20/18, Kedvek 2, Éles -, Orvos 2, Fórián -, Mónus -, Lőcsei -.
Vezetőedző: Jávor Barna, Másodedző: Nagy Lajos