U16/A: A második félidőben nyílt az olló

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett gárdája a Beszterce KK csarnokában lépett parkettre, ahol a hajdúságiak a fölényes második játékrésznek köszönhetően bezsebelték 11. győzelmüket a korosztályos bajnokság rájátszásának utolsó előtti fordulójában.

A mérkőzés elején Fekete-Gál és Váróczy vezényletével igyekeztek hamar előnyt kiépíteni maguknak a hajdúságiak, majd a hazai kontrák ellenére tíz perc végére Antal és Sziegl megmozdulásaival vált teljessé a fehér-feketék támadójátéka. A vendégek így az első felvonás után kis híján tíz egységnyi fór birtokában várták a folytatást.(19-28) A második negyedben kevesebb pontot termeltek a felek, de Fekete-Gál továbbra is alacsony hibaszázalékkal dolgozott, majd Váróczy jól eleresztett triplája után már stabilan kétszámjegyű differencia állt az eredményjelzőn. A félidőhöz közeledve Cserényi révén kozmetikázott a Beszterce, majd újfent Fekete-Gál állította vissza a tíz feletti különbséget. (35-46)

A fordulás után is szépen, lassan távolodott a DEAC, Bazsik Péter fiai jól váltottak ritmust és Fekete-Gál állandósulni látszó találatai mellett Hámornyik és Váróczy kosaraival kemény tempót diktáltak. (44-59) A záró felvonás előtt egy lendületes periódussal igyekeztek bebiztosítani kedvező helyzetüket Sziegl Gáborék, így a végjátékra már húsz pontos vendég vezetés állt a táblán. (48-68) A negyedik negyedben extra energiákat mozgósítva sikerült teljes mértékben átvenni a mérkőzés irányítását a mieinknek, olyannyira, hogy az utolsó tíz perc során mindössze nyolc pontot engedélyeztek a hazaiaknak. A véghajrában már nem volt kérdés az újabb DEAC siker, így Antal és Csécsei akcióival magabiztosan tettek pontot az összecsapás végére akadémistáink. (56-93)

Beszterce KK – DEAC KA U16/A 56-93 (19-28, 16-18, 13-22, 8-25)

DEAC: Váróczy 12/6, Sziegl 13, Fekete 2, Fekete-Gál 25, Szilágyi 2, csere: Hámornyik 11, Antal 15/3, Csécsei 6, Kincses 1, Balai 2, Mátyus 4.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna