U16/A: A második félidőben nyílt az olló

A korosztályos bajnokság hétvégi fordulójában a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A csapata hazai pályán fogadta a Szolnok gárdáját. Bazsik Péter együttese harmincnégy pontos győzelemmel folytatta veretlenségi sorozatát az alapszakaszban.

Egy 8-2-es futással nyitották a találkozót a hazaiak, majd a Szolnok is megkezdte a pontgyártást, nem is akárhogyan, gyors akciókkal reagáltak a DEAC megmozdulásaira, és egy 13-2-es periódussal sikeresen meg is fordították az eredményt. (10-15) Az első felvonás hátralévő perceire rendezték soraikat a fehér mezesek és Fekete Balázs közelijét követően ismét a cívisvárosi gárda vezetett. (17-16)

A folytatásban is az előző etap végi lendületet folytatva kosárlabdázott a Debrecen, Váróczy Gergő találatai után Fekete jól állt bele a hármasba, így már tizenöt egységnyi előnyt építettek ki maguknak akadémistáink. (38-23) A szünet előtt Forgács Gábor faragott le a vendégek hátrányából, ám még így is kétszámjegyű fórral mehettek az öltözőbe a hajdúságiak. (41-30)

A második félidő elején még egy lapáttal rátettek az eddigiekre Csécsei Gergőék, a kiváló megoldásokkal operáló alakulat megállíthatatlannak bizonyult a folytatásban, ami az eredményen is meglátszott. A harmadik negyedben mindössze kilenc pontot engedélyeztek a Tisza-partiaknak, és megduplázták a két fél közötti különbséget az utolsó tíz perc előtt. (61-39)

A negyedik játékrész már nem tartogatott meglepetést, töretlenül mentek előre Bazsik Péter fiai, egy 9-2-es rohammal kezdték a záró periódust. (70-41) A véghajrában még igyekeztek kozmetikázni a differencián a piros mezesek, de Hámornyik Ákosék magabiztosan zárták le az összecsapást, ezzel megszerezték hatodik győzelmüket is az idényben.

DEAC KA U16/A – Szolnoki KA 84-50 (17-16, 24-14, 20-9, 23-11)

DEAC: Fekete 19/6, Fekete-Gál 15/6, Csécsei 17, Váróczy 12/6, Hámornyik 11,

Csere: Csuja -, Balogh 4, Makray -, Wladimir 3, Hárskuti -, Nagy 3.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna

Bazsik Péter: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. Sajnos az első félidőben nem védekeztünk jól, a második felvonás viszont sokkal jobb volt, ennek is köszönhető, hogy kinyílt az olló, nem szabad semmiképp sem így kezdeni a jövőben. Dolgoznunk kell tovább, csak így tudunk majd előre lépni.