U16/A: A Pécs ellen folytatódott a jó sorozat

Közel negyven pontos diadallal zárta a korosztályos bajnokság 9.fordulóját a DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett alakulata. Gál Balázs és Szendrei József legénysége hazai pályán múlta felül az NKA Pécs U15/B gárdáját szombat délután.

A mérkőzés kezdeti percei nem hoztak sok találatot, a hazaiak büntetőkkel szerezték meg első pontjaikat, majd Sziegl és Szász-Veres elfutásával ritmust váltottak, ami lendületet adott a hajdúságiaknak, így öt perc játék után már tíz egységnyi fórral álltak. (12-2) A játékrész végéhez közeledve szép akciókkal folytatták a pontgyártást Szilágyi Kendéék, ami huszonnégy pontos előnyt eredményezett a negyed végére. (32-8) A folytatásban egy 6-0-ás szakasszal kozmetikáztak a pécsiek, majd a menetelésüket Váróczy távolija szakította meg. Később újfent akadémistáink domináltak, akik Sziegl és Szilágyi kosaraival a nagyszünetre visszaépítették húsz feletti fórjukat. (45-20)

A fordulás után magasabb fokozatba kapcsoltak Gál Balázs fiai és egy 9-0-ás rohanással távolodtak a dunántúliaktól. (54-20) A harmadik felvonás végéhez közeledve igyekezett felzárkózni a Rátgéber Akadémia, azonban a vendégek elfutásai közepette is Sziegl és Váróczy megmozdulásaival tartotta a differenciát a DEAC. (60-37) A záró periódusra az érdemi kérdések már eldőltek ugyan, ám a mecsekaljai fiatalok nem könnyítették meg a házigazdák dolgát, és mindent megtettek az eredmény kozmetikázásáért. (73-41) A végjátékban még próbálkozott az NKA, de az utolsó minutumokban Szász-Veres újabb akcióival és Szabó-Zsámba remekelésével pontot tett a mérkőzés végére a fehér-fekete együttes, ezzel megszerezve zsinórban a harmadik győzelmüket is csoportjukban. (84-45)

Fiú Kadett 9. forduló

DEAC KA U16/A – NKA PÉCS U15 FIÚ/B 84-45 (32-8, 13-12, 15-17, 24-8)

DEAC: Sziegl 30/3, Váróczy 5/3, Vántus 9/3, Szabó-Zsámba 9, Szász-Veres 19/6, csere: Vállai -, Pálfi 2, Szilágyi 10/3, Wágner -, Szabó -.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József