U16/A: Az ötödik helyért játszhatunk!

A DEAC KA U16/A csapata a Vasas Akadémia/A gárdája ellen lépett parkettre az országos döntő szombati keresztjátékán. A hajdúságiak extra energiákat mozgósítva hat pontos diadallal zárták az összecsapást, így az 5.helyért szállnak harcba a helyosztó mérkőzésen.

A debreceniek a pénteki játéknapon a soproni fiatalok ellen léptek parkettre, ahol 30 percig kontrollálni tudták a játékot, már-már úgy tűnt megvan a 4.helyért vívott mérkőzést érő, legalább kilencpontos diadal, a dunántúliak azonban egy végzetes utolsó tíz perccel szertefoszlatták a hajdúsági reményeket. Akadémistáink szombat délelőtt a Vasas első számú alakulata ellen léptek parkettre, ahol az 5.pozíciót jelentő vasárnapi helyosztó meccs volt a tét.

A fővárosiak hamar tudatták győzelmi szándékaikat, és egy 8-0-ás kezdeti futással indították a találkozót. Voltak fehér-fekete kísérletek, a befejezés azonban elmaradt, majd Laluska Bence és Balai Olivér törte meg a csendet, utánuk pedig Varga Ferenc tette a helyére a közelit, így már csak négy volt közte. (10-6) A negyed derekán Varga bravúros labdáját Balai értékesítette, ezzel fordítani tudott a DEAC (10-11), a Vasas azonban egy ellentmondást nem tűrő 11-1-es rohammal zárta le az első tíz percet. (21-12)

A folytatásban próbált ellenszert találni a fővárosiak támadásaira a fehér-fekete együttes, akik Laluska triplájával tapadtak ellenfelükre, de a különbség maradt, időt is kért Bazsik Péter. (26-18) A gyors taktikai megbeszélés után Varga közelijével zárkózott a DEAC, majd Csécsei Gergő harciasságának köszönhetően már csak öt pontos volt a differencia. (28-23) A szünet előtt egy középtávolival törte meg a hajdúsági menetelést a budapesti együttes, majd Szilágyi Péter eredményességével egy egységnyire zárkóztak a félidőre. (34-33)

A pihenő után egy triplával folytatta a Vasas, majd Sziegl kosaraival rögtön kontrázni tudtak a mieink, a túloldalon azonban újabb két hármas esett, így ismét hat volt közötte. (43-37) A negyed hajrájában szépen visszajöttek akadémistáink, Sziegl kettő plusz egyes akciója után már csak egy labdányira voltak a Pest megyeiektől. (46-43) A záró felvonás előtt Kiss-Leizer révén megint ellépett a Vasas, majd Laluska ziccerével és hibátlan hárompontosával őrizni tudta a különbséget a Debrecen. (51-48)

Az utolsó tíz perc elején Antal Erik megoldásával átvette a DEAC a vezetést, (51-52) majd Szabó triplájával visszajött a Vasas, így jókor jött részünkről Antal távolija. (56-55) Az etap feléhez közeledve Váradi közelijével újfent távolodott a Vasas, időt is kért a debreceni stáb, ezután Fekete Balázs remekelésének köszönhetően ismét egy egységnyire voltak a cívisvárosiak. (58-57) A negyed második felében Varga büntetőjével egálra hozták a mieink, majd a Vasas Rosta és Kiss-Leizer találataival ismét előnyre tett szert. (63-58) A végjáték most is izgalmakat tartogatott: két perccel a vége előtt öttel ment a fővárosi gárda, amikor Balai Olivér két sikeres büntetőjével három pontra olvasztották hátrányukat a fehér-feketék. (63-60) Az utolsó minutumban Laluska találata adott reményt a mieinknek, majd Antal triplája a legjobbkor jött így negyven másodperccel a vége előtt két pontos hajdúsági vezetés állt az eredményjelzőn. (63-65) A dudaszó előtt még Balai Olivér és Varga Ferenc büntetői adtak megnyugvást a hajdúsági fiataloknak, így végül hat pontos, jól megérdemelt DEAC diadallal zárult az összecsapás. (63-69)

Folytatás vasárnap délelőtt 11 órakor a helyosztó mérkőzésen, ahol a Kecskeméti KA/A gárdájával vívnak meg akadémistáink az 5.pozícióért.

Vasas Akadémia/A – DEAC KA U16/A 63-69 (21-12, 13-21, 17-15, 12-21)

Vasas Akadémia/A: Kiss-Leizer 16, Hanzély 6/6, Rosta 14/9, Szabó S. 10/3, Váradi 7. Csere: Gerlits 3, Guttmann -, Bucskó 5, Bartos 2, Nagy -.

Vezetőedző: Katona Róbert.

DEAC KA U16/A: Fekete-Gál 2, Csécsei 6, Szilágyi 9, Laluska 17/6, Varga F. 9. Csere: Balai 8/3, Váróczy -, Fekete 2, Antal E. 9/6, Sziegl 7, Kincses -, Mátyus -.

Vezetőedző: Bazsik Péter, Másodedző: Jávor Barna

Bazsik Péter: – Sajnos nem kezdtünk jól, de szerencsére tudtunk változtatni a második negyedben. A mai mérkőzésen voltunk a legfegyelmezettebbek, ami meghozta a sikert. Nagyon büszke vagyok a srácokra! Ma mindenki hozzá tudta tenni azt a bizonyos pluszt! Gratulálok a Vasas csapatának is, hiszen nagyon jó mérkőzést játszottunk.