U16/A: Debrecenben is nyert a Sopron

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett együttese hazai pályán fogadta a soproni fiatalokat szombat délután. Gál Balázs legénysége mindent megtett, hogy visszavágjon a dunántúli fiaskóért, de a narancssárga mezeseknek a Szent Efrém tornacsarnokban sem remegett meg a kezük.

A két alakulat már a kezdeti percekben egymásnak feszült, Sziegl megmozdulásaival igyekeztek saját játékukat játszani a házigazdák, majd Palotai kosaraival a túloldalon is érkeztek a találatok, így minimális Sopron előnyt mutatott az eredményjelző. (4-8) Az első negyed végéhez közeledve inkább a vendégek akarata érvényesült, magához is hívta fiait Gál Balázs. A gyors taktikai megbeszélés után Szász-Veres törte meg a hajdúsági kosárcsendet, majd Nagy harciasságával folytatódott az építkezés, azonban a nyugatiak továbbra sem tétlenkedtek, így tizennégyes számú játékosunk ismételt bravúrja után is húsz pontos differenciával álltak a felek. (11-31) A második etap elején Nagy és Szász-Veres szolgáltatták a pontokat, de a rivális is hasonló ütemben termelte a kosarakat, majd Váróczy pazar hármasával bosszulták meg a dunántúliak eladott labdáját a fehér-feketék. (21-39) A szünet előtti pillanatokban újfent Sziegl révén olvasztotta hátrányát a DEAC, azonban Tallós és Nyikos vezetésével harminc egység felé tornázták fórjukat a soproniak. (27-60)

A fordulás után a vendégek rohamát Váróczy büntetői lassították, majd ismét a riválisunk szájíze szerint alakult a játék, időt is kért a debreceni stáb. (31-72) A harmadik periódus végéhez közeledve Makray és Szász-Veres találatai rázták fel a cívisvárosi gárdát, akik Nagy közelijével folytatták hátrányuk ledolgozását. A mindent eldöntő játékrész előtt a túloldali akciókra még Makray távolija érkezett válaszként, de a különbség így is tovább gyarapodott a Sopron javára. (42-84) Az utolsó tíz perc kezdetén felváltva estek a találatok, majd Váróczy sarokból eleresztett hármasával folytatták a kozmetikázást akadémistáink. A véghajrára az érdemi kérdések már eldőltek ugyan, de Misa Popadic gárdája nem kegyelmezett, így a DEAC Nagy és Szász-Veres szép megoldásai ellenére is vereséggel zárta a korosztályos bajnokság szombat délutáni fordulóját. (68-106)

DEAC KA U16/A – Soproni SI KA SKC/A 68-106 (11-31, 16-29, 15-24, 26-22)

DEAC: Szász-Veres 18, Makray 7/3, Nagy 16, Sziegl 6, Váróczy 7/3, csere: Handari 9/3, Szabó 4, Szilágyi 1, Wágner -, Vágó -.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József