U16/A: Dunántúli diadal

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett gárdája az NKA csarnokában lépett parkettre a korosztályos bajnokság második fordulójában. Gál Balázs együttese az elmúlt forduló mintájára újfent egy magabiztos győzelemmel zárta a mérkőzést.

A találkozó első percétől próbált dominálni a DEAC, így már az elején magas fordulatszámon pörögtek és egy 11-0-ás futás eredményeként Nagy közelije után már tíz felett jártak a hajdúságiak. (0-11) A negyed hátralévő részében a pécsi együttes is megkezdte a pontgyártást és igyekeztek kozmetikázni az egyre növekvő hátrányukon, de a játékrész végére Makray és Sziegl révén kis híján megduplázták fórjukat akadémistáink. (13-30) A folytatásban sem talált ellenszert a debreceniek megmozdulásaira a házigazda, így az eddigihez hasonló ütemben távolodtak a mieink. (18-42) A szünet előtt Szalontai távolijával és Baráth kosaraival felcsillantak a pécsi reménysugarak, de a kiegyensúlyozottabb minutumok után is Fekete-Gál ás Váróczy remekelésének köszönhetően több mint húsz pontos differencia állt a szünetre az eredményjelzőn. (31-53)

A második félidő elején is hasonló intenzitással kosárlabdáztak a debreceniek, az NKA gárdája csak futott az eredmény után, Fekete-Gál pazar triplájával már a harmincat súrolta a DEAC-előny. (36-65) A záró etapot megelőző percekben Sziegl megoldásaival jól őrizték kiépített fórjukat a mieink, így magabiztos különbségnek örvendtek az utolsó tíz percre. (44-75) A negyedik szakasz már nem sok meglepetést tartogatott, a házigazdák azonban Hirth kosaraival igyekeztek kozmetikázni ekkorra már tetemes deficitjükön. (51-79) A véghajrában a fehér-feketék még indítottak egy utolsó rohamot: Vállai és Makray találataival tettek pontot az összecsapás végére. (59-90) A csapat jó szereplése mellett említésre méltó Fekete-Gál Csongor kimagasló teljesítménye, aki 32 ponttal, 6 lepattanóval és 40-es VAL mutatóval nyugtázta a pécsi túrát.

NKA Pécs U15/B – DEAC KA U16/A 59-90 (13-30, 18-23, 13-22, 15-15)

DEAC: Sziegl 17/3, Makray 6/3, Nagy 9, Fekete-Gál 32/3, Váróczy 6, csere: Handari 6/3, Vállai 3/3, Vántus 3/3, Szilágyi -, Szabó-Zsámba 4, Szabó 2, Pálfi 2.

Edzők: Gál Balázs, Szendrei József