U16/A: Győztes rangadó

A DEAC Kosárlabda Akadémia első számú kadett alakulata a Szedeák fiataljait fogadta a rájátszás 10.fordulójában. Bazsik Péter fiai ezúttal sem hibáztak, és a harmadik etapban felőrölték riválisukat.

A pontvadászat második helyén álló szegedieket látta vendégül az éllovas fehér-fekete gárda a Szent Efrém tornacsarnokban. A találkozó elején a kék mezesek akarata érvényesült, majd Szilágyi két büntetője, és Antal Erik triplája meghozta az áttörést. (5-8) Az etap derekán Fekete-Gál ziccerével felzárkózott a DEAC, de a túloldalon rögtön érkezett a válasz. Később, az első tíz perc hajrájában a keményedő védekezésének köszönhetően hamar egálra hozták a hazaiak, majd a Szeged ismét próbált ellépni, de az újabb Antal-tripla és Hámornyik Ákos közelije után már néggyel ment a Debrecen. (18-14)

A folytatásban Fekete Balázs akciójával indítottak a fehér mezesek, és egyre inkább akadémistáink akarata érvényesült, így Fekete-Gál pontjaival tovább hízott a hajdúsági előny. (26-18) A periódus derekán ismét kettes számú játékosunk süllyesztett el egy távolit, majd Antal és Sziegl vezényletével mutatósabb fórra tettek szert a mieink. (37-22) A szünet előtti minutumokban a Tisza-partiak akcióinak árnyékában Fekete-Gál találataival próbálták őrizni a különbséget a házigazdák. (41-30)

A pihenő után újult erővel folytatták akadémistáink: Antal két hármasával és Hámornyik remekelésével már csak nem húsz pontos előnyt építettek ki maguknak. (55-36) A záró periódust megelőző percekben igyekezett megszilárdítani előnyét a DEAC és ez a Sziegl Gábor vezette 10-2-es futásuknak hála sikerült is. (65-38) Az utolsó tíz perc elején Antal Erik parádés triplája után már több mint harminc volt a differencia, de a két gárda a véghajrában sem lassított. (70-39) A Szedeák továbbra is derekasan küzdött, és mindent megettek a szépítés érdekében. A dudaszó előtt végül Antal és Hámornyik szép megoldásaival a vendég triplák ellenére is magabiztosan tettek pontot az összecsapás végére, ezzel bezsebelve kilencedik győzelmüket is a korosztályos bajnokság rájátszásában. (77-53)

DEAC KA U16/A – Szedeák/A 77-53 (20-18, 21-14, 24-8, 12-15)

DEAC: Fekete 4, Sziegl 10/3, Fekete-Gál 17/6, Váróczy 2, Szilágyi 4, csere: Antal 25/15 Hámornyik 12, Csécsei 2, Kincses -, Mátyus 1, Laluska -, Balai -.

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna

Bazsik Péter: -Örülök neki, hogy sikerült nyernünk, úgy gondolom, hogy a második félidőben sokkal jobban játszanunk. Az első játékrészben sok mindennel nem voltam megelégedve, ezeket a szünetben sikeresen átbeszéltük, és megújult erővel folytattuk, úgy játszottunk ahogy igazából tudunk. Remélem legközelebb nem kell eltelnie egy félidőnek, hogy azt az arcunkat mutassuk, amit igazából tudunk. Megyünk tovább, és már a szerdai mérkőzésre koncentrálunk.